GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Rheinmetalla očekuje porast vrijednosti njegove tvrtke

CEO Rheinmetalla očekuje porast vrijednosti njegove tvrtke
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 18:33
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Izvršni direktor njemačkog proizvođača oružja Rheinmetall, Armin Papperger, vjeruje da će vrijednost tvrtke porasti u nadolazećim godinama zbog povećane potražnje.

"Procjena od 17 milijardi eura (18,2 milijarde dolara) realna je za Rheinmetall u srednjem roku", rekao je Papperger njemačkoj medijskoj grupi Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) u komentarima objavljenim u subotu.

Rheinmetall je najveća njemačka naoružarska grupacija i svrstava se među tri najveća zapadna proizvođača vojnih vozila i streljiva. Trenutno ima vrijednost na burzi od preko 10 milijardi eura.

Papperger je rekao da je vrlo zadovoljan učinkom tvrtke. Rekao je da grupa ne želi postati čisti proizvođač oružja.

Napomenuo je da Rheinmetall trenutno traži kupca za svoje poslovanje s klipovima.

No istaknuo je: "Ulažemo u druga civilna područja. Na primjer, u budućnosti ćemo isporučivati posebno tihe kompresore za dizalice topline."

Papperger je opisao Rheinmetall kao tehnološku grupu i rekao da će to i ostati.

Od sveobuhvatnog ruskog napada na Ukrajinu, mnoge europske zemlje pokušavaju bolje opremiti svoje vojske oružjem i streljivom. Od toga su profitirali proizvođači oružja. Rheinmetall također opskrbljuje Ukrajinu oružjem i streljivom.

Fotografija: Boris Roessler/dpa

Tagovi: Rheinmetall, Armin Papperger
PROČITAJ I OVO
Brodarski institut u tišini se gasi
SRAMOTNO
Brodarski institut u tišini se gasi

ZAGREB - Gotovo bez ikakvog interesa javnosti, u potpunoj tišini već dvije godine, Vlada polako gasi Brodarski institut u Zagrebu, za koji je još u studenome 2021. godine donesena odluka o likvidaciji.

Terme Čatež u polugodištu s većim prihodom i gubitkom
GUBITAK
Terme Čatež u polugodištu s većim prihodom i gubitkom
BREŽICE - Terme Čatež u prvom je polugodištu ove godine ostvarila nešto manje od 15 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 5,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Dobit Nikea nadmašila tržišna očekivanja, dionice skočile 8%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Nikea nadmašila tržišna očekivanja, dionice skočile 8%
NEW YORK - merički proizvođač sportske opreme, NIKE, objavio je poslovne rezultate za prvo fiskalno tromjesečje, koji su premašili očekivanja kada je u pitanju krajnji rezultat tvrtke.
EY: 50 milijardi dolara globalnog prihoda; najavljena nova ulaganja u AI
SJAJNE BROJKE
EY: 50 milijardi dolara globalnog prihoda; najavljena nova ulaganja u AI
ZAGREB – S povećanjem od 14,2 posto u prihodima, konzultantsko-revizorska tvrtka EY zabilježila je jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja. Financijsku godinu koja je završila u lipnju ove godine, obilježila su ulaganja od 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i ljude, dok je 1,4 milijarde dolara uloženo u pokretanje platforme EY.ai.
Mercator-S otvara novi logističko-distributivni centar u Srbiji
INVESTICIJE
Mercator-S otvara novi logističko-distributivni centar u Srbiji
BEOGRAD - Mercator-S najavio je da će na Novom Beogradu otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svjetskim standardima iz kojeg će krenuti kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 trgovina IDEA, Roda marketa i Mercator hipermarketa koji se nalaze u više od 80 mesta širom Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE