GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Rheinmetalla očekuje porast vrijednosti njegove tvrtke

CEO Rheinmetalla očekuje porast vrijednosti njegove tvrtke
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 18:33
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Izvršni direktor njemačkog proizvođača oružja Rheinmetall, Armin Papperger, vjeruje da će vrijednost tvrtke porasti u nadolazećim godinama zbog povećane potražnje.

"Procjena od 17 milijardi eura (18,2 milijarde dolara) realna je za Rheinmetall u srednjem roku", rekao je Papperger njemačkoj medijskoj grupi Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) u komentarima objavljenim u subotu.

Rheinmetall je najveća njemačka naoružarska grupacija i svrstava se među tri najveća zapadna proizvođača vojnih vozila i streljiva. Trenutno ima vrijednost na burzi od preko 10 milijardi eura.

Papperger je rekao da je vrlo zadovoljan učinkom tvrtke. Rekao je da grupa ne želi postati čisti proizvođač oružja.

Napomenuo je da Rheinmetall trenutno traži kupca za svoje poslovanje s klipovima.

No istaknuo je: "Ulažemo u druga civilna područja. Na primjer, u budućnosti ćemo isporučivati posebno tihe kompresore za dizalice topline."

Papperger je opisao Rheinmetall kao tehnološku grupu i rekao da će to i ostati.

Od sveobuhvatnog ruskog napada na Ukrajinu, mnoge europske zemlje pokušavaju bolje opremiti svoje vojske oružjem i streljivom. Od toga su profitirali proizvođači oružja. Rheinmetall također opskrbljuje Ukrajinu oružjem i streljivom.

Fotografija: Boris Roessler/dpa

Tagovi: Rheinmetall, Armin Papperger
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE