GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Central European Industries preuzeo Beohemiju

Central European Industries preuzeo Beohemiju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Central European Industries iz Češke preuzela je danas udio u preduzeću Beohemija u vlasništvu Preston Holdinga, koja se bavi proizvodnjom deterdženata i proizvoda kućne hemije.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Predsjednik Preston Holdinga Davor Milićević izjavio je da je taj holding do sada u Beohemiju investirao preko 30 miliona eura, kao i da Central European Industries posjeduje finansijsku stabilnost da osnaži poziciju kompanije koja od ukupnog prometa 60 odsto artikala izvozi van granica Srbije, prvenstveno u region.

- Siguran sam da će novi vlasnik uspjeti da proizvode Beohemije usmjeri ka zemljama Centralne Evrope, proširi asortiman i ojača poziciju firme. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja veliku finsijsku podršku i za dalji razvoj Preston Holdinga, rekao je Milićević.

On je dodao i da će Central European Industries svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrijednosti i standarde, od kojih će koristi imati, kako zaposleni u Beohemiji, tako i dobavljači i poslovni partneri.

Predstavnik Central European Industries za Srbiju Roman Kratohvil, rekao je da kompanija pomaže drugim preduzećima da se razvijaju i idu ka daljoj ekspanziji i da je cilj da se Beohemija vrati na čelo hemijskog sektora.

- Želimo da ponudimo potrošačima autentične proizvode, da proširimo asortiman robe široke potrošnje, kao i da približimo postojeće i buduće artikale iz svog portfolia potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope, naveo je Kratohvil.

Prema njegovim riječima Beohemija je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udjela na postojećim kao i razvoj novih tržišta.

Savjetnik predsednika PKS Milan Trivunac, kazao je da je najvažnije to što je Central European Industries kredibilna firma, istakavši i značaj saradnje PKS i Privredne komore Češke.

- Investitor je prepoznao priliku investiranja u Srbiju. Rijetke su prilike da se problemi pretvore u šanse i mogućnosti, naglasio je Trivunac.

Ambasador Češke u Beogradu Tomaš Kuhta, izjavio je da je ta zemlja u top 10 investitora u Srbiji, a ovim preuzmanjem se ta pozcija učvršćuje.

Central European Industries je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrijednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona eura.

Tagovi: Central European Industries, Beohemija
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE