GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cemex Croatia s velikim rastom izvoza cementa u Crnu Goru

Cemex Croatia s velikim rastom izvoza cementa u Crnu Goru
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2018 / 09:54
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Hrvatska kompanija "Cemex Croatia" aktivno učestvuje u svojevrsnom inftastrukturnom i građevinskom bumu koji se dešava u Crnoj Gori, isporučujući građevinski materijal za nekoliko velikih projekata, uključujući gradnju tri rizorta na obali i prve dionice autoputa.

Za prvu dionicu autoputa na realciji Smokovac-Mateševo koja je najveći građevinski poduhvat što se trenutno realizuje u Crnoj Gori, kompanija "Cemex Croatia" je već isporučila preko 280.000 tona cementa i nastavlja da učestvuje u tom projektu.

Ta 41 kilometar duga dionica koja se uzdiže sa 63 do 1.100 metara nadmorske visine, imaće 32 tunela te 45 većih i manjih mostova i vijadukta. Pored ovog projekta, "Cemex Croatia" ispručuje i ukupno preko 200.000 tona cementa za gradnju mix-use turističkih rizorta Porto Montenegro i Luštica Bay u Tivtu i Portonovi u Herceg Novom, objavio je portal www.cemnet.com.

"Veoma nam je drago što možemo vidjeti pojačanu građevinsku aktivnost u Crnoj Gori, a što će značajno uticati na kvalitet života i ukupni ekonosmki prosperitet te države. "Cemex" je izuzetno ponosan što može doprinijeti ovakvom značajnom razvoju isporučujući savremene materijale i građevinska riješenja za naše klijente koji su uključeni u gradnju ključnih objekata crnogorske putne i turističke infrastrukture"- kazao je direktor kompanije "Cemex Croatia" Velimir Vilović.

Ta kompanija dio je velike multinacionalne grupacije "CEMEX", a pored ostaloga "Cemex Croatia" upravlja sa tri fabrike cementa smještene u Kaštelima, Solinu i Klisu, odakle rasuti cement najviše brodovima doprema u Luku Bar.

Tagovi: Cemex Croatia, Cemex, cement, autoput Bar-Boljare, Luka bar, Velimir Vilović
PROČITAJ I OVO
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
META PREUZIMANJA
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
LONDON - Apollo i Caesars žele preuzeti lanac britanskih kladionica William Hill, piše Reuters.
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
NELIKVIDNOST
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
ZAGREB – Unatoč izvanrednoj uplati od 500 milijuna kuna sanacijskih sredstava u srpnju, dug bolnica ponovno je premašio četiri milijarde kuna, upozorili su danas iz Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Hrvatske gospodarske komore (HGK).
Croatia Airlines ukida liniju Zagreb-Dublin
POTEZI
Croatia Airlines ukida liniju Zagreb-Dublin
ZAGREB - Direktna linija Zagreb - Dublin - Zagreb prestat će prometovati s početkom listopada, doznaje se iz Croatia Airlinesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE