GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cemex Croatia s velikim rastom izvoza cementa u Crnu Goru

Cemex Croatia s velikim rastom izvoza cementa u Crnu Goru
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2018 / 09:54
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Hrvatska kompanija "Cemex Croatia" aktivno učestvuje u svojevrsnom inftastrukturnom i građevinskom bumu koji se dešava u Crnoj Gori, isporučujući građevinski materijal za nekoliko velikih projekata, uključujući gradnju tri rizorta na obali i prve dionice autoputa.

Za prvu dionicu autoputa na realciji Smokovac-Mateševo koja je najveći građevinski poduhvat što se trenutno realizuje u Crnoj Gori, kompanija "Cemex Croatia" je već isporučila preko 280.000 tona cementa i nastavlja da učestvuje u tom projektu.

Ta 41 kilometar duga dionica koja se uzdiže sa 63 do 1.100 metara nadmorske visine, imaće 32 tunela te 45 većih i manjih mostova i vijadukta. Pored ovog projekta, "Cemex Croatia" ispručuje i ukupno preko 200.000 tona cementa za gradnju mix-use turističkih rizorta Porto Montenegro i Luštica Bay u Tivtu i Portonovi u Herceg Novom, objavio je portal www.cemnet.com.

"Veoma nam je drago što možemo vidjeti pojačanu građevinsku aktivnost u Crnoj Gori, a što će značajno uticati na kvalitet života i ukupni ekonosmki prosperitet te države. "Cemex" je izuzetno ponosan što može doprinijeti ovakvom značajnom razvoju isporučujući savremene materijale i građevinska riješenja za naše klijente koji su uključeni u gradnju ključnih objekata crnogorske putne i turističke infrastrukture"- kazao je direktor kompanije "Cemex Croatia" Velimir Vilović.

Ta kompanija dio je velike multinacionalne grupacije "CEMEX", a pored ostaloga "Cemex Croatia" upravlja sa tri fabrike cementa smještene u Kaštelima, Solinu i Klisu, odakle rasuti cement najviše brodovima doprema u Luku Bar.

Tagovi: Cemex Croatia, Cemex, cement, autoput Bar-Boljare, Luka bar, Velimir Vilović
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ŠIRENJE
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ZAGREB - Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
KUPAC
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
ZAGREB - Skrbnički račun u OTP banci iza kojeg stoji vrgorački mesni div Pivac nakon intenzivnih kupnji u proteklih tjedan dana drži ukupno 163.852 dionice Podravke tržišno ukupno vrijedne oko 98 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE