GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsbergova prodaja nadmašila pretpandemijsku razinu u prvoj polovini godine

Carlsbergova prodaja nadmašila pretpandemijsku razinu u prvoj polovini godine
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2021 / 16:27
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Danski pivar Carlsberg izvijestio je u srijedu da je u prvoj polovini godine prodao više piva nego u pretpandemijskoj 2019. godini zahvaljujući europskom nogometnom prvenstvu i visokim temperaturama u lipnju.

Do kraja prve polovine godine prodaja piva na ključnom kineskom i ruskom tržištu porasla je "znatno iznad" razine u 2019. godini, istaknuo je treći po veličini pivar u svijetu.

Ukupni organski obujam prodaje bio je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci dva posto veći nego u istom razdoblju 2019.

Kompanija je u razdoblju od travnja do lipnja povećala prihod 17 posto, na 18,69 milijardi danskih kruna (2,94 milijarde dolara).

U zapadnoj Europi prodaju su potaknule visoke temperature u lipnju u kombinaciji s europskim nogometnim prvenstvom i ponovnim otvaranjem barova i restorana nakon ublažavanja mjera suzbijanja pandemije koronavirusa.

"Zapadnoeuropska tržišta ponovno se otvaraju, ali u Aziji primjećujemo suprotni trend, posebno u Vijetnamu, Laosu i Maleziji", rekao je izvršni direktor Cees 't Hart tijekom konferencijskog poziva.

Dodao je da se Carlsberg osigurao od rasta cijena robe do kraja godine, ali je upozorio da će u 2022. bilježiti "znatno veće" troškove zbog poskupljenja aluminija, ječma, papira i ulja.

Kompanija je u današnjem izvješću povisila procjenu rasta operativne dobiti u ovoj godini s pet do 10 na osam do 11 posto.

Njegov konkurent Heineken također je početkom mjeseca objavio da je premašio očekivanja o prodaji piva u prvoj polovini godine i upozorio na rast troškova i utjecaj pandemije na azijska tržišta, podsjeća Reuters.

Tagovi: Carlsberg, pivo, poslovni rezultati, pivari
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE