GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli: Želimo biti primjer Europi u održivom turizmu

Cappelli: Želimo biti primjer Europi u održivom turizmu
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 11:45
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Hrvatska želi biti primjer Europi u održivom turizmu, za što je, kao i za inicijativu da turizam postane jedan od prioriteta EU-a sa dodatnim sredstvima iz zajedničkog proračuna, dobila podršku i španjolske ministrice turizma i industrije Marije Reyes Maroto, poručio je iz Madrida ministar turizma Gari Cappelli.

Cappelli je početkom ovog tjedna boravio u Madridu u povodu nastupa Hrvatske na 40. međunarodnom sajmu turizma FITUR te sudjelovanja na zajedničkoj konferenciji UNWTO-a, EU-a i FITUR-a o održivom turizmu, prije čega se sastao i sa španjolskom ministricom turizma i industrije Reyes Maroto.

"Taj bilateralni sastanak nam je bio važan zbog lobiranja za hrvatsku inicijativu da se u EU-ovim tijelima i fondovima pojača pozicija i važnost turizma, posebno dok Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a. Zadovoljni smo što je španjolska ministrica podržala naše prijedloge i prihvatila da na tome radimo zajedno", istaknuo je u za Hinu Cappelli, dodajući da je i Europski parlament dao preporuku Europskoj komisiji i Vijeću EU-a da se osigura poseban novčani fond od 300 milijuna eura u sklopu 'Single Market' programa u idućem proračunskom razdoblju 2021.- 2027.

Podsjetio je i da je tu inicijativu sa prioritetima o održivom turizmu pokrenuo početkom 2018. na sastanku ministara turizma u Sofiji, te da za to ima podršku zemalja sa sličnom strukturom gospodarstva, poput Španjolske, Portugala i Grčke, dok joj se, kako kaže, protive države sjevera Europe koje smatraju da nije potrebno izdvajati dodatan novac za izazove u turizmu.

"Sada 'guramo' tu inicijativu dalje, a trenutno ju podržava 13 država, 10 ih se protivi, a četiri su suzdržane", iznosi Cappelli, koji se nada da će do ministarskog sastanka u travnju ove godine u Dubrovniku, na kojemu se očekuju ministri turizma iz svih 28 zemalja EU-a, Hrvatska još ojačati taj 'savez' i u konačnici uvjeriti sve na prihvaćanje održivog turizma.

U tom je smjeru, kako napominje, Hrvatska predložila i promoviranje zajedničkog europskog turističkog brenda, za što mu je španjolska ministrica također dala potporu, što drži jako dobrim, pogotovo jer Europa do sada nikada nije imala svoj zajednički turistički brend. Cilj je lakše predstavljanje svih iz Europe sa svim specifičnostima na dalekim tržištima.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam, održivi turizam
PROČITAJ I OVO
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE