GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli o turističkoj sezoni: Još se dobro i držimo

Cappelli o turističkoj sezoni: Još se dobro i držimo
TURISTIČKE PERSPEKTIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2019 / 20:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli rekao je danas da je SDP, iz kojega su kao strateške ciljeve u turizmu naveli povećanje plaća radnika te ulaganje u kvalitetu turističkih kapaciteta i usluga, uz smanjenje stope PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju, potvrdio upravo ono što je sam ranije govorio, tvrdeći da bi smanjenje PDV-a pomoglo hrvatskom turizmu.

"SDP je na konferenciji za novinare rekao ono što i ja inače govorim o podizanju kvalitete i o prevelikom broju kapaciteta koji nisu kvalitetni. Napravili su mi veliku uslugu, potvrdivši sve ono što sam govorio i da sam u pravu", izjavio je Cappelli novinarima prije sastanka u Vladi.

Upitan kako tumači SDP-ov zahtjev za smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju odgovorio je kako se radi na pripremi četvrtog kruga poreznih rasterećenja, pa će se i o tome ozbiljnije razmisliti.

Smatra da bi smanjenje PDV-a pomoglo Hrvatskoj u odnosu na konkurentske zemlje, napominjući da je još prije godinu dana rekao kako će Hrvatska ove godine biti "na rubu" prošlogodišnjih rezultata, a što smatra "ogromnim uspjehom".

Capelli navodi da je španjolska Palma de Mallorca na jučerašnji dan imala 8 posto manje Nijemaca, da je u Španjolskoj i Portugalu između 10 i 15 posto manje Engleza.

"Mi se još jako dobro i držimo. Ništa novoga se nije dešavalo, samo ljudi konačno to shvaćaju i onda je malo panike", kazao je ministar.

Novinari su za SDP-ov zahtjev o smanjenju PDV-a u ugostiteljsku i smještaju pitali i ministra financija Zdravka Marića, koji je poručio kako su puno puta govorili o kompletnom poreznom sustavu, nikada ne izdvajajući nijedan segment, već gledajući cjelokupni porezni sustav.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
NEVJEROJATNO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
ZAGREB - Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna.
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
MRTVILO
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
PULA - Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre.
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
PSIHOLOGIJA
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
BEOGRAD - U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca, koji čine više od polovine ukupne maloprodaje proizvoda lične potrošnje u Srbiji, beležimo rast prodaje od 61% u trećoj, i 43% u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE