GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2019 / 20:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska je krenula u smjeru cjelogodišnjeg odnosno turizma 365, što dokazuje i ova godina, u kojoj su najveći porasti i fizičkog i financijskog turističkog prometa ostvareni u predsezoni, a očekuju se i u posezoni, poručio je ministar turizma Gari Cappelli otvarajući u utorak konferenciju "Može li hrvatski turizam 365?"

Ta konferencija u organizaciji tvrtke Julius Rose i njezine direktorice Ivane Kolar po treći put okupila je brojne domaće i strane turističke djelatnike i stručnjake. Ove su godine, u sklopu glavne teme "Kreativa i nove tehnologije", raspravili važnost razvoja novih atraktivnih i konkurentnih turističkih proizvoda i kvalitetnog poslovanja za produljenje sezone, istodobno ponudivši nova znanja, ideje i uspješne primjere iz prakse kako realizirati turizam 365 kroz nove tehnologije i kreativnost.

"U Hrvatskoj je itekako moguć turizam 365, što ne znači baš svih 365 dana u godini, nego produljenje sezone na obali i novim proizvodima i sadržajima i na kontinentu. Uspješni jesmo, ali to nije dovoljno, i svi smo odgovorni za to i nitko neće stvari razviti umjesto nas. Oni koji žele, a možda ne znaju kako, neka se povežu s onima koji znaju, koji su kreativni i koriste nove tehnologije i modele poslovanja, jer zajedno se može jako puno, što pokazuju i primjeri iz Austrije, Slovenije i drugih zemalja gdje se turizam događa cijele godine", poručila je Kolar.

Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi dokapitalizirat će Imperial Rivieru sa 426 milijuna kunaNaglasivši da Hrvatska zadnjih nekoliko godina zapravo ima turističku godinu, jer turizma ima sve više ima i izvan ljeta, ministar Cappelli je na otvaranju konferencije objasnio da to znači i da se u raznim segmentima turizma događa iskorak kvalitetnim pristupom i modelima za produljenje sezone. Kazao je i da se sve to ne zbiva slučajno, nego je rezultat rada svih u turizmu.

"Tome je pridonijelo i što smo više od 70 milijuna kuna izdvojili u zadnje dvije godine za povećanje avioprometa, čija se sezona letenja produljila za nešto više od 30 dana u obje godine, donijevši više turista hotelima, agencijama, zračnim lukama i drugima, a s time ćemo nastaviti i u 2020.", kazao je ministar Cappelli.

Vjeruje da će razvoju cjelogodišnjeg turizma pridonijeti i predstojeći Dani hrvatskog turizma (DHT) u pet slavonskih županija te općenito razvoj ponuda u kontinentalnom dijelu zemlje te daljnji razvoj nautičkog, zdravstvenog i drugih selektivnih oblika turizma, što sve nije moguće, kako je kazao, bez suradnje na svim razinama.

"Ministarstvo turizma nudi i očekuje partnerstvo sa svima kojima je u interesu kvalitetni razvoj turizma u cijeloj zemlji, a uz već riješene nove zakonske okvire za bolje poslovanje i upravljanje turizmom u suradnji s još nekoliko ministarstava, dovršavamo i zakon o turističkom zemljištu, koji će donijeti više milijardi kuna novih investicija u turizmu i zapošljavanje", istaknuo je ministar.

Prije početka konferencije, Cappelli je novinarima na upit oko propasti britanskog touroperatora Thomasa Cooka i utjecaja na Hrvatsku ponovio da će se na britanskom tržištu aktivno nastaviti promocija hrvatskog turizma i suradnja s drugim touroperatorima, koji su, po njegovoj ocjeni, voljni i više raditi s Hrvatskom, kao i da će svi britanski turisti Thomasa Cooka koji su trenutno u Hrvatskoj biti zbrinuti.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam 365, hrvatski turizam, Ivana Kolar, Thomas Cook
PROČITAJ I OVO
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
NADZORNICI
Proširen Nadzorni odbor PEVEX-a
ZAGREB - Glavna skupština je, uz tri postojeća člana Nadzornog odbora Kristinu Prokš, Damira Spudića i Eugena Perića, na četverogodišnji mandat izabrala Antoniju Glavaš, istaknutu menadžericu sa zavidnim petnaestogodišnjim iskustvom i Nenada Bračuna, također menadžera koji je u posljednje tri i pol godine obavljao funkciju direktora Z1 televizije.
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
PROMET
EU pokrenuo postupak povratka u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX
BRUXELLES - Europski regulator pokrenuo je u utorak postupak izdavanja dozvole za povratak u promet Boeingovih zrakoplova 737 MAX, prizemljenih prije gotovo dvije godine nakon dvije teške nesreće.
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
IN MEMORIAM
Preminuo Pero Gudelj, vlasnik FIS-a
ZAGREB - U bolnici u Zagrebu umro je osnivač kompanije FIS Pero Gudelj. Riječ je o velikom trgovačkom lancu u BiH.
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
POTEZI
Malezija zatvara pogone najvećeg proizvođača zaštitnih rukavica zbog zaraze
KUALA LUMPUR - Malezija je najavila zatvaranje gotovo 30 tvornica korporacije Top Glove radi testiranja i karantene nakon što je kod više od 2.000 radnika najvećeg proizvođača gumenih rukavica u svijetu potvrđena zaraza covidom 19.
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
PROJEKTI
Zagrebačke otpadne vode i HZJZ: Praćenjem otpadnih voda do tragova korone
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji sa Zagrebačkim otpadnim vodama d.o.o. (ZOV) pokrenuo je projekt praćenja otpadnih voda kao odgovor na pandemiju COVID-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE