GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2019 / 20:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska je krenula u smjeru cjelogodišnjeg odnosno turizma 365, što dokazuje i ova godina, u kojoj su najveći porasti i fizičkog i financijskog turističkog prometa ostvareni u predsezoni, a očekuju se i u posezoni, poručio je ministar turizma Gari Cappelli otvarajući u utorak konferenciju "Može li hrvatski turizam 365?"

Ta konferencija u organizaciji tvrtke Julius Rose i njezine direktorice Ivane Kolar po treći put okupila je brojne domaće i strane turističke djelatnike i stručnjake. Ove su godine, u sklopu glavne teme "Kreativa i nove tehnologije", raspravili važnost razvoja novih atraktivnih i konkurentnih turističkih proizvoda i kvalitetnog poslovanja za produljenje sezone, istodobno ponudivši nova znanja, ideje i uspješne primjere iz prakse kako realizirati turizam 365 kroz nove tehnologije i kreativnost.

"U Hrvatskoj je itekako moguć turizam 365, što ne znači baš svih 365 dana u godini, nego produljenje sezone na obali i novim proizvodima i sadržajima i na kontinentu. Uspješni jesmo, ali to nije dovoljno, i svi smo odgovorni za to i nitko neće stvari razviti umjesto nas. Oni koji žele, a možda ne znaju kako, neka se povežu s onima koji znaju, koji su kreativni i koriste nove tehnologije i modele poslovanja, jer zajedno se može jako puno, što pokazuju i primjeri iz Austrije, Slovenije i drugih zemalja gdje se turizam događa cijele godine", poručila je Kolar.

Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi dokapitalizirat će Imperial Rivieru sa 426 milijuna kunaNaglasivši da Hrvatska zadnjih nekoliko godina zapravo ima turističku godinu, jer turizma ima sve više ima i izvan ljeta, ministar Cappelli je na otvaranju konferencije objasnio da to znači i da se u raznim segmentima turizma događa iskorak kvalitetnim pristupom i modelima za produljenje sezone. Kazao je i da se sve to ne zbiva slučajno, nego je rezultat rada svih u turizmu.

"Tome je pridonijelo i što smo više od 70 milijuna kuna izdvojili u zadnje dvije godine za povećanje avioprometa, čija se sezona letenja produljila za nešto više od 30 dana u obje godine, donijevši više turista hotelima, agencijama, zračnim lukama i drugima, a s time ćemo nastaviti i u 2020.", kazao je ministar Cappelli.

Vjeruje da će razvoju cjelogodišnjeg turizma pridonijeti i predstojeći Dani hrvatskog turizma (DHT) u pet slavonskih županija te općenito razvoj ponuda u kontinentalnom dijelu zemlje te daljnji razvoj nautičkog, zdravstvenog i drugih selektivnih oblika turizma, što sve nije moguće, kako je kazao, bez suradnje na svim razinama.

"Ministarstvo turizma nudi i očekuje partnerstvo sa svima kojima je u interesu kvalitetni razvoj turizma u cijeloj zemlji, a uz već riješene nove zakonske okvire za bolje poslovanje i upravljanje turizmom u suradnji s još nekoliko ministarstava, dovršavamo i zakon o turističkom zemljištu, koji će donijeti više milijardi kuna novih investicija u turizmu i zapošljavanje", istaknuo je ministar.

Prije početka konferencije, Cappelli je novinarima na upit oko propasti britanskog touroperatora Thomasa Cooka i utjecaja na Hrvatsku ponovio da će se na britanskom tržištu aktivno nastaviti promocija hrvatskog turizma i suradnja s drugim touroperatorima, koji su, po njegovoj ocjeni, voljni i više raditi s Hrvatskom, kao i da će svi britanski turisti Thomasa Cooka koji su trenutno u Hrvatskoj biti zbrinuti.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam 365, hrvatski turizam, Ivana Kolar, Thomas Cook
PROČITAJ I OVO
Fortaco grupa preuzela Rapp Zastavu
AKVIZICIJE
Fortaco grupa preuzela Rapp Zastavu
BEOGRAD - Fortaco grupa, kompanija u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupila je kompaniju Rapp Zastava iz Gruže koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.
Todorović najavio prve letove ToMontenegra do početka ljeta
LETOVI
Todorović najavio prve letove ToMontenegra do početka ljeta
PODGORICA - Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" Predrag Todorović najavio je prve letove do početka ljeta, kao i da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.
Novi modni hitovi zovu se Zoom košulja i Zoom pidžama
MODNI ISKORAK
Novi modni hitovi zovu se Zoom košulja i Zoom pidžama
TOKYO - Zemlja izlazećeg sunca ne spava. Prilagođava se. Zbog takvog stava u Japanu su dizajnirali inovativnu odjelu prilagođenu pandemijskim poslovnim okolnostima.
Grupa Triglav: Neto dobit u 2020. pala 12 posto
PAD
Grupa Triglav: Neto dobit u 2020. pala 12 posto
LJUBLJANA - Prošle je godine Triglav Grupa šestu godinu zaredom ostvarila rast premije - njezin se obujam povećao za četiri posto, na 1,23 milijarde eura, pokazuju nerevidirani poslovni rezultati objavljeni na internetskim stranicama Ljubljanske burze.
Invej želi da preuzme sve akcije Vitala
NAMERE
Invej želi da preuzme sve akcije Vitala
BEOGRAD/VRBAS – Zemunski AD Invej obavestio je o nameri preuzimanje fabrike ulja i biljnih masti „Vital“, objavljeno je na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE