GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365

Cappelli: Hrvatska krenula u smjeru turizma 365
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2019 / 20:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska je krenula u smjeru cjelogodišnjeg odnosno turizma 365, što dokazuje i ova godina, u kojoj su najveći porasti i fizičkog i financijskog turističkog prometa ostvareni u predsezoni, a očekuju se i u posezoni, poručio je ministar turizma Gari Cappelli otvarajući u utorak konferenciju "Može li hrvatski turizam 365?"

Ta konferencija u organizaciji tvrtke Julius Rose i njezine direktorice Ivane Kolar po treći put okupila je brojne domaće i strane turističke djelatnike i stručnjake. Ove su godine, u sklopu glavne teme "Kreativa i nove tehnologije", raspravili važnost razvoja novih atraktivnih i konkurentnih turističkih proizvoda i kvalitetnog poslovanja za produljenje sezone, istodobno ponudivši nova znanja, ideje i uspješne primjere iz prakse kako realizirati turizam 365 kroz nove tehnologije i kreativnost.

"U Hrvatskoj je itekako moguć turizam 365, što ne znači baš svih 365 dana u godini, nego produljenje sezone na obali i novim proizvodima i sadržajima i na kontinentu. Uspješni jesmo, ali to nije dovoljno, i svi smo odgovorni za to i nitko neće stvari razviti umjesto nas. Oni koji žele, a možda ne znaju kako, neka se povežu s onima koji znaju, koji su kreativni i koriste nove tehnologije i modele poslovanja, jer zajedno se može jako puno, što pokazuju i primjeri iz Austrije, Slovenije i drugih zemalja gdje se turizam događa cijele godine", poručila je Kolar.

Valamar Riviera i AZ mirovinski fondovi dokapitalizirat će Imperial Rivieru sa 426 milijuna kunaNaglasivši da Hrvatska zadnjih nekoliko godina zapravo ima turističku godinu, jer turizma ima sve više ima i izvan ljeta, ministar Cappelli je na otvaranju konferencije objasnio da to znači i da se u raznim segmentima turizma događa iskorak kvalitetnim pristupom i modelima za produljenje sezone. Kazao je i da se sve to ne zbiva slučajno, nego je rezultat rada svih u turizmu.

"Tome je pridonijelo i što smo više od 70 milijuna kuna izdvojili u zadnje dvije godine za povećanje avioprometa, čija se sezona letenja produljila za nešto više od 30 dana u obje godine, donijevši više turista hotelima, agencijama, zračnim lukama i drugima, a s time ćemo nastaviti i u 2020.", kazao je ministar Cappelli.

Vjeruje da će razvoju cjelogodišnjeg turizma pridonijeti i predstojeći Dani hrvatskog turizma (DHT) u pet slavonskih županija te općenito razvoj ponuda u kontinentalnom dijelu zemlje te daljnji razvoj nautičkog, zdravstvenog i drugih selektivnih oblika turizma, što sve nije moguće, kako je kazao, bez suradnje na svim razinama.

"Ministarstvo turizma nudi i očekuje partnerstvo sa svima kojima je u interesu kvalitetni razvoj turizma u cijeloj zemlji, a uz već riješene nove zakonske okvire za bolje poslovanje i upravljanje turizmom u suradnji s još nekoliko ministarstava, dovršavamo i zakon o turističkom zemljištu, koji će donijeti više milijardi kuna novih investicija u turizmu i zapošljavanje", istaknuo je ministar.

Prije početka konferencije, Cappelli je novinarima na upit oko propasti britanskog touroperatora Thomasa Cooka i utjecaja na Hrvatsku ponovio da će se na britanskom tržištu aktivno nastaviti promocija hrvatskog turizma i suradnja s drugim touroperatorima, koji su, po njegovoj ocjeni, voljni i više raditi s Hrvatskom, kao i da će svi britanski turisti Thomasa Cooka koji su trenutno u Hrvatskoj biti zbrinuti.

Tagovi: Gari Cappelli, hrvatski turizam 365, hrvatski turizam, Ivana Kolar, Thomas Cook
PROČITAJ I OVO
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
DAN INVESTITORA
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
MILANO - Generali je na virtualnom Danu investitora financijskoj zajednici predstavio ažurirane informacije o napretku svoje trogodišnje strategije Generali 2021.
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
UREĐAJI
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
ZAGREB - Ovaj visokosofisticirani uređaj uklanja do 99,99% onečišćujućih tvari u zraku i nema štetnih nuspojava.
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
UGOVOR
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
ZAGREB – Medijska agencija Ascanius Media potpisala je ugovor o suradnji s kompanijom Telemach Hrvatska, koja i dalje djeluje pod brendom Tele2, jednom od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj.
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
CERTIFIKAT
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
NAŠICE - Tvornica cementa i vodeći proizvođač, prijevoznik i ugrađivač svježeg betona u Republici Hrvatskoj NEXE d.d, nagrađena je međunarodnim „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom čime je prepoznata vrhunska razina usluge tvrtke.
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE