GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čakovečki mlinovi budućnost vide u segmentu maloprodaje

Čakovečki mlinovi budućnost vide u segmentu maloprodaje
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2019 / 18:30
Autor: SEEbiz
ČAKOVEC - Čakovečki mlinovi Grupa nalazi se na prekretnici u strateškom razvoju svog poslovanja s obzirom na stagnirajuće poslovanje i sve snažniju konkurenciju na domaćem maloprodajnom, pekarskom i mlinarskom tržištu.

Za potrebe analize mogućih strateških opcija Uprava je angažirala tim vanjskih, nepristranih savjetnika sa značajnim iskustvom u financijskim, poreznim i pravnim aspektima poslovanja na tržištima na kojima Kompanija posluje.

Uprava je odlučila detaljno razmotriti predložene opcije budućeg strateškog razvoja Grupe. Scenariji koji su bili razmatrani uključivali su nastavak samostalnog poslovanja uz dodatna, značajna ulaganja u razvoj pojedinih poslovnih područja, zajedničke poduhvate, dezinvestiranje pojedine imovine, poslovnih cjelina, društava ili cjelokupne Grupe. Savjetnici Kompanije su u sklopu svog mandata ispitali interes potencijalnih partnera za neke od navedenih opcija.

Nakon provedenih analiza, Uprava se opredijelila za Značajniji iskorak i rast maloprodajnog poslovanja kao ključnog nosioca budućeg rasta vrijednosti Grupe. Uprava smatra kako interni resursi i potencijali sjedne strane, te prilike na tržištu s druge, nude najviše prostora za rast vrijednosti i razvoj Kompanije upravo u dijelu maloprodajnog poslovanja. Stoga će u narednom razdoblju objedinjavanje maloprodajnog poslovanja te ubrzanje rasta akvizicijama i otvaranjem novih prodavaonica, kao i mjerama fokusiranima na organski rast poslovanja biti u strateškom fokusu Uprave. Uprava je također odlučila provesti navedeni razvoj samostalno, s obzirom da raspolaže dovoljnom financijskom pozicijom za provođenje takve strategije.

Uprava je kao preduvjet novousvojene strategije odlučila provesti određene kadrovske promjene kako bi se interno osnažila i pripremila za provođenje ovih ambicioznih ciljeva.

Tagovi: Čakovečki mlinovi
PROČITAJ I OVO
BiH od EIB-a dobila zajam od 140 milijuna eura za koridor Vc
KREDIT
BiH od EIB-a dobila zajam od 140 milijuna eura za koridor Vc

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina i Europska investicijska banka (EIB) potpisale su u četvrtak u Sarajevu sporazum o zajmu 140 milijuna eura za izgradnju dviju dionica autoceste na koridoru Vc.

Izmjena oznaka i znakova na manevarskim površinama Zračne luke Franjo Tuđman
PROMJENE
Izmjena oznaka i znakova na manevarskim površinama Zračne luke Franjo Tuđman
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb je s današnjim danom, 27. veljače 2020. izmijenila oznake i znakove na manevarskim površinama, a temeljem zahtjeva Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, vezano za promjenu magnetske deklinacije.
LafargeHolcim očekuje oporavak potražnje u Kini u drugoj polovini godine
OČEKIVANJA
LafargeHolcim očekuje oporavak potražnje u Kini u drugoj polovini godine
ŽENEVA - Švicarsko-francuski proizvođač cementa LafargeHolcim procijenio je u četvrtak da će se kineska potražnja oporaviti u drugoj polovini godine od posljedica epidemije koronavirusa, što bi trebalo povoljno utjecati na njegovo poslovanje, uz snažnu prodaju u drugim regijama.
Deblokiran račun 3. maja, očekuje se isplata plaća
DOBRE VIJESTI
Deblokiran račun 3. maja, očekuje se isplata plaća
RIJEKA - Poslovni račun Brodogradilišta 3. maj je deblokiran pa će radnicima, kojih je sada 774, biti isplaćene plaće za siječanj, a koje su već trebale biti isplaćene sredinom veljače, izjavio je u četvrtak predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.
AD Plastik isplaćuje predujam dividende
ODLUKE
AD Plastik isplaćuje predujam dividende
SOLIN - Uprava AD Plastika je na današnjoj sjednici donijela odluku o isplati predujma dividende u iznosu 4,00 kune po dionici iz dijela neto dobiti ostvarene u 2019. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE