GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Ulaganja 1,5 milijardi eura u željeznicu najveći je investicijski ciklus u prometu

Butković: Ulaganja 1,5 milijardi eura u željeznicu najveći je investicijski ciklus u prometu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Ulaganja u željezničku infrastrukturu od 1,5 milijardi eura, trenutačno su najveći investicijski ciklus u prometu, rekao je za posjeta Sisku ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Dio ulaganja u željeznicu predstavlja i obnova željezničke pruge od Zagreba preko Siska do Novske i obnova sisačkog željezničkog kolodvora. S tim projektom Butković se upoznao za vožnje vlakom od Velike Gorice do Siska, te razgledavanjem željezničkog kolodvora, koji je pred otvaranjem.

"Vrijednost 25 kilometara već obnovljene pruge je 250 milijuna kuna. Obišli smo i obnovljenu zgradu željezničkog kolodvora u Sisku, ukupne vrijednosti 65 milijuna kuna. Ti su se radovi malo odužili, ali glavni su razlog arheološka istraživanja i drago mi je da će uz obnovljenu zgradu, koja zaista lijepo izgleda, biti prezentiran i dio naše povijesti. Tako će se korisnici sisačkog kolodvora upravo ovdje upoznati s dijelom istraživanja i povijesti antičkog doba. Većim dijelom dionice između Zagreba i Siska prometovali smo 140 kilometara na sat, što je prizor koji se kod nas rijetko vidi. Po završetku obnove na još 25 kilometara pruge, koja ide svome kraju, vjerujem da će se od Siska do Zagreba stići za 40 minuta, uključujući stajanja", rekao je Butković.

Ministar je spomenuo i ulaganja u cestovnu infrastrukturu na sisačkom području, gdje je jedan od važnijih projeketa izgradnja novog Odranskog mosta na prilaznici autocesti Zagreb - Sisak, u vrijednosti 80 milijuna kuna. Kako je rekao, već zaključen natječaj i 12. veljače su otvorene ponude, pa će Hrvatske ceste uskoro donijeti odluku o izboru izvođača.

Kada je riječ o nastavku izgradnje autoceste Zagreb - Sisak od Lekenika do Siska, Butković je napomenuo kako je prednost dana 5c koridoru do mađarske granice, koji će se financirati preko EBRD-a. Za taj su projekt ponude otvorene prošli tjedan, a tek nakon toga će se prići projektu završetku autoceste za Sisak.

Na radnom sastanku u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, bilo je riječi i o drugim prometnim projektima, kao što je izgradnja drugog kolosjeka željezničke pruge Sisak - Zagreb, izgradnja novog mosta preko Kupe, završetak obnove mosta preko Save u Galdovu, modernizaciji državnih i županijskih cesta, izgradnja kutinske obilaznice te drugim projektima.

Tagovi: Oleg Butković, HŽ Infrastruktura, Koridor Vc
PROČITAJ I OVO
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ULAGANJA
HUP s EK: Nema ograničenja za ulaganje bespovratnog novca u privatni sektor
ZAGREB - Predstavnici Europske komisije u petak su na izvanrednom sastanku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potvrdili da ne postoje bilo kakve prepreke ili ograničenja za ulaganje bespovratnih sredstava u privatni sektor ako one vode ostvarivanju postavljenih ciljeva u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, priopćeno je iz HUP-a.
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PRODAJA
Prodana Marina Portorož, kupac navodno iz Japana
PORTOROŽ – Operator i vlasnik slovenskih toplica Terme Čatež prodali su portorošku marinu japanskom kupcu, izvijestile su danas dnevne novine Delo i Primorske novice.
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZELENO SVJETLO
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji
ZAGREB - Peruško: Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine.
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZRAČNI PRIJEVOZ
U Hrvatskoj bez znatnijeg zračnog prometa do lipnja
ZAGREB - U Hrvatskoj se početkom ljetnog reda letenja u ožujku i travnju ne očekuje znatniji zračni promet, njegovo intenziviranje moguće je tek krajem svibnja i u lipnju, što će prije svega ovisi o intenzitetu pandemije, procijepljenosti i mjerama ograničenja putovanja u pojedinim zemljama, istaknuto je u petak na online seminaru o zrakoplovnoj industriji.
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
PLANOVI
LRH planira otvoriti sve objekte do polovice svibnja
OPATIJA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u petak su izvijestili da se ubrzano pripremaju za početak nove sezone - danas se otvara opatijski Hotel Palace Bellevue, a bude li to moguće zbog epidemiološke situacije gotovo svi objekti LRH grupe trebali bi biti otvoreni najkasnije u prvoj polovici svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE