GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon objave da Ryanair dolazi u Zagreb, ministar prometa Oleg Butković najavio je za sljedeći tjedan sastanak s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb.

Dolazak niskotarifnog zračnog prijevoznika bit će ponajprije udar na Croatia Airlines pa će se na sastanku razmatrati mogućnosti usklađivanja ugovornih uvjeta.

"Nije nitko protiv da se otvaraju nove linije, da se Zagreb povezuje s drugim destinacijama, ali je činjenica da ne možemo dopustiti kao država da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Znači, transparentnost i jednakost apsolutno je ono za što ćemo se zalagati, naglasio je ministar.

Rekao je kako je kontaktirao Upravu zagrebačke zračne luke te da će s njima održati sastanak u ponedjeljak ili utorak, na kojem će se razmotriti kako da ne dođe do nejednakosti Croatia Airlinesa u odnosu na Ryanair glede tretmana u zagrebačkoj zračnoj luci.

"Rekli su da su voljni, usprkos ugovoru o koncesiji koji nije nikakva zapreka, dati ravnopravan status i Croatia Airlinesu u odnosu na neke druge. Tako da vjerujem da će nakon tog sastanka i razgovora mnoge stvari biti jasnije", naglasio je je Butković.

Croatia Airlines je u ponedjeljak priopćio da, kao najveći dugogodišnji korisnik usluga Međunarodne zračne luke Zagreb s više od 50 posto udjela u njezinom godišnjem putničkom prometu, traži usklađivanje ugovorenih uvjeta korištenja usluga zračne luke s onima koje je dobio novi konkurent u Zagrebu, irski Ryanair, koji je 30. ožujka najavio otvaranje baze u Zagrebu.

Po uvjetima ponuđenim Ryanairu, Croatia Airlines bi u 2019. godini platilo usluge MZLZ-a 135,4 milijuna kuna manje od stvarno plaćenih iznosa, što bi značilo da bi umjesto iskazanog neto gubitka od oko 80 milijuna kuna, u toj godini iskazao neto dobit veću od 55 milijuna kuna, argumentirali su svoj zahtjev iz hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.

Tagovi: Oleg Butkocić, Croatia Airlines, Ryanair, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE