GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon objave da Ryanair dolazi u Zagreb, ministar prometa Oleg Butković najavio je za sljedeći tjedan sastanak s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb.

Dolazak niskotarifnog zračnog prijevoznika bit će ponajprije udar na Croatia Airlines pa će se na sastanku razmatrati mogućnosti usklađivanja ugovornih uvjeta.

"Nije nitko protiv da se otvaraju nove linije, da se Zagreb povezuje s drugim destinacijama, ali je činjenica da ne možemo dopustiti kao država da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Znači, transparentnost i jednakost apsolutno je ono za što ćemo se zalagati, naglasio je ministar.

Rekao je kako je kontaktirao Upravu zagrebačke zračne luke te da će s njima održati sastanak u ponedjeljak ili utorak, na kojem će se razmotriti kako da ne dođe do nejednakosti Croatia Airlinesa u odnosu na Ryanair glede tretmana u zagrebačkoj zračnoj luci.

"Rekli su da su voljni, usprkos ugovoru o koncesiji koji nije nikakva zapreka, dati ravnopravan status i Croatia Airlinesu u odnosu na neke druge. Tako da vjerujem da će nakon tog sastanka i razgovora mnoge stvari biti jasnije", naglasio je je Butković.

Croatia Airlines je u ponedjeljak priopćio da, kao najveći dugogodišnji korisnik usluga Međunarodne zračne luke Zagreb s više od 50 posto udjela u njezinom godišnjem putničkom prometu, traži usklađivanje ugovorenih uvjeta korištenja usluga zračne luke s onima koje je dobio novi konkurent u Zagrebu, irski Ryanair, koji je 30. ožujka najavio otvaranje baze u Zagrebu.

Po uvjetima ponuđenim Ryanairu, Croatia Airlines bi u 2019. godini platilo usluge MZLZ-a 135,4 milijuna kuna manje od stvarno plaćenih iznosa, što bi značilo da bi umjesto iskazanog neto gubitka od oko 80 milijuna kuna, u toj godini iskazao neto dobit veću od 55 milijuna kuna, argumentirali su svoj zahtjev iz hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.

Tagovi: Oleg Butkocić, Croatia Airlines, Ryanair, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE