GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon objave da Ryanair dolazi u Zagreb, ministar prometa Oleg Butković najavio je za sljedeći tjedan sastanak s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb.

Dolazak niskotarifnog zračnog prijevoznika bit će ponajprije udar na Croatia Airlines pa će se na sastanku razmatrati mogućnosti usklađivanja ugovornih uvjeta.

"Nije nitko protiv da se otvaraju nove linije, da se Zagreb povezuje s drugim destinacijama, ali je činjenica da ne možemo dopustiti kao država da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Znači, transparentnost i jednakost apsolutno je ono za što ćemo se zalagati, naglasio je ministar.

Rekao je kako je kontaktirao Upravu zagrebačke zračne luke te da će s njima održati sastanak u ponedjeljak ili utorak, na kojem će se razmotriti kako da ne dođe do nejednakosti Croatia Airlinesa u odnosu na Ryanair glede tretmana u zagrebačkoj zračnoj luci.

"Rekli su da su voljni, usprkos ugovoru o koncesiji koji nije nikakva zapreka, dati ravnopravan status i Croatia Airlinesu u odnosu na neke druge. Tako da vjerujem da će nakon tog sastanka i razgovora mnoge stvari biti jasnije", naglasio je je Butković.

Croatia Airlines je u ponedjeljak priopćio da, kao najveći dugogodišnji korisnik usluga Međunarodne zračne luke Zagreb s više od 50 posto udjela u njezinom godišnjem putničkom prometu, traži usklađivanje ugovorenih uvjeta korištenja usluga zračne luke s onima koje je dobio novi konkurent u Zagrebu, irski Ryanair, koji je 30. ožujka najavio otvaranje baze u Zagrebu.

Po uvjetima ponuđenim Ryanairu, Croatia Airlines bi u 2019. godini platilo usluge MZLZ-a 135,4 milijuna kuna manje od stvarno plaćenih iznosa, što bi značilo da bi umjesto iskazanog neto gubitka od oko 80 milijuna kuna, u toj godini iskazao neto dobit veću od 55 milijuna kuna, argumentirali su svoj zahtjev iz hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.

Tagovi: Oleg Butkocić, Croatia Airlines, Ryanair, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE