GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković frustriran zbog dugotrajnog odabira izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu

Butković frustriran zbog dugotrajnog odabira izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2019 / 14:53
Autor: SEEbiz
KORČULA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je izjavio kako je i on "frustriran" zbog dugotrajnog postupka o izboru izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu.

"Svi smo frustrirani zbog tih dugotrajnih postupaka, sve su to stvari na koje ministar i politika ne mogu utjecati. Treba vidjet što napraviti kroz Zakon o javnoj nabavi kako bi ovi veliki infrastrukturni projekti i postupci odabira bili skraćeni da postupak bude brži te moraju biti transparentni", poručio je ministar Butković koji je s premijerom Andrejom Plenkovićem u posjetu Korčuli.

Pritom je apelirao na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave. "Apeliram na Državnu komisiju, kada je riječ o velikim infrastrukturnim projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije, takvi projekti se trebaju što prije riješavati u Komisiji, to i činim i činit ću i dalje", kazao je Butković.

Objasnio je i da su odluke o gradnji donesene za pojedine faze izgradnje, a Hrvatske ceste u petak su odlučile da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno, i Prapratno – Doli, gradi grčki Avax, koji je dao ponudu od 511,5 milijuna kuna, a dionicu Duboka – Sparagovići, austrijski Strabag, čija ponuda iznosi 478,3 milijuna kuna.

"Oduke o odabiru su donesene za drugu, treću, i četvrtu fazu, na te odluke onaj tko nije odabran ima pravo žalbe Državnoj komisiji, to je maksimalno još 30 dana. Nakon toga se potpisuje ugovor o građenju druge, treće, i četvrte faze Pelješkog mosta, odnosno projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, i to sve skupa ide svojem kraju", zaključio je Butković.

Tagovi: Oleg Butković, pristupne ceste Pelješkom mostu, Pelješki most, Strabag, Avax, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Air France-KLM uskoro ponovo leti za Italiju
LETOVI
Air France-KLM uskoro ponovo leti za Italiju

PARIZ - Grupa Air France-KLM od idućeg će tjedna obnoviti letove za Italiju, nakon što je ta zemlja počela s postepenim popuštanjem restriktivnih mjera uvedenih u borbi protiv koronavirusa.

Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
LETOVI
Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
BEOGRAD - Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air saopštila je danas da će uvesti nove letove iz Beograda, Tuzle i Skoplja do Salzburga od 2. i 3. jula, kao i da će od 2. jula leteti za Tuzlu.
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
RESTORANI
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
NOVALJA - U sklopu akcije unutar koje se svim hrvatskim restoranima što su zahvaljujući svojoj kvaliteti dobili neku od prestižnih oznaka najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča, znanog Michelina, danas je svoju prestižnu oznaku dobio i restoran Boškinac iz Novalje.
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE