GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković frustriran zbog dugotrajnog odabira izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu

Butković frustriran zbog dugotrajnog odabira izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu
KAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2019 / 14:53
Autor: SEEbiz
KORČULA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je izjavio kako je i on "frustriran" zbog dugotrajnog postupka o izboru izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu.

"Svi smo frustrirani zbog tih dugotrajnih postupaka, sve su to stvari na koje ministar i politika ne mogu utjecati. Treba vidjet što napraviti kroz Zakon o javnoj nabavi kako bi ovi veliki infrastrukturni projekti i postupci odabira bili skraćeni da postupak bude brži te moraju biti transparentni", poručio je ministar Butković koji je s premijerom Andrejom Plenkovićem u posjetu Korčuli.

Pritom je apelirao na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave. "Apeliram na Državnu komisiju, kada je riječ o velikim infrastrukturnim projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije, takvi projekti se trebaju što prije riješavati u Komisiji, to i činim i činit ću i dalje", kazao je Butković.

Objasnio je i da su odluke o gradnji donesene za pojedine faze izgradnje, a Hrvatske ceste u petak su odlučile da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno, i Prapratno – Doli, gradi grčki Avax, koji je dao ponudu od 511,5 milijuna kuna, a dionicu Duboka – Sparagovići, austrijski Strabag, čija ponuda iznosi 478,3 milijuna kuna.

"Oduke o odabiru su donesene za drugu, treću, i četvrtu fazu, na te odluke onaj tko nije odabran ima pravo žalbe Državnoj komisiji, to je maksimalno još 30 dana. Nakon toga se potpisuje ugovor o građenju druge, treće, i četvrte faze Pelješkog mosta, odnosno projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, i to sve skupa ide svojem kraju", zaključio je Butković.

Tagovi: Oleg Butković, pristupne ceste Pelješkom mostu, Pelješki most, Strabag, Avax, Hrvatske ceste
PROČITAJ I OVO
Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
NADE
Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
ŽENEVA - Švicarska farmaceutska tvrtka Novartis polaže naviše nade u borbi protiv koronavirusa u antimalarik hidroksiklorokin, izjavio je u nedjeljnom intervjuu za švicarske medije izvršni direktor Vas Narasimhan.
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
ALARMANTNO
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
RIJEKA - Mnoge gospodarske grane našle su se na udaru pandemije, uključujući i hrvatsko ribarstvo. Znana je priča, nije od jučer. Kvarnerski i istarski ribari glavninu svojih ulova plasiraju na izvozno, talijansko tržište.
Na tržnicama u subotu znatno više prodavača nego kupaca
TRŽNICE
Na tržnicama u subotu znatno više prodavača nego kupaca
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite dopustio je rad u zatvorenim dijelovima tržnica, ali njih su u subotu pohodili tek rijetki kupci, što zbog straha, što zbog neinformiranosti da tržnice sada ipak rade, piše u nedjelju Večernji list.
University Trading Tournament 2020
STUDENTSKO NATJECANJE
University Trading Tournament 2020
ZAGREB - University Trading Tournament (u organizaciji Financijskog kluba) je najveće regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima na kojem je do sada sudjelovalo preko 2000 natjecatelja.
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
PREPORUKE
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije preporučila je svim društvima za osiguranje da omoguće klijentima odloženo plaćanje dospelih premija osiguranja, ukoliko plaćaju u ratama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE