GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugarsko sveučilište posjetilo Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Bugarsko sveučilište posjetilo Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu
POSJET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 11:48
Autor: SEEbiz / H
SISAK – Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao okosnica i promotor metalurške struke u Republici Hrvatskoj, u utorak, 3. svibnja posjetilo je izaslanstvo Tehničkog sveučilišta Gabrovo, predvođeno rektorom prof. dr. sc. Iliyom Zhelezarovom i prorektorom, doc. dr. sc. Plamenom Tsankovom.

Posjet bugarskog Tehničkog sveučilišta Metaluškom fakultetu u Sisku bio je dio radnog posjeta izaslanstva bugarskog grada Gabrova, na čelu s gradonačelnicom Tanjom Hristovom, gradu Sisku.

Dolazak na Metalurški fakultet rektor i prorektor Tehničkog sveučilišta u Gabrovu, u društvu gradonačelnice Gabrova Tanje Hristove, zamjenice gradonačelnice za obrazovanje, društvene djelatnosti i kulturu Nevene Mineve, voditeljice Odjela za protokol i odnose s javnošću Galine Vitanove i Mirelle Angelove Tasseve, iz Ureda za gospodarstvo i trgovinu Veleposlanstva Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, iskoristili su da se upoznaju sa svim programima i uspješnim projektima sisačkog fakulteta.

"Našim gostima predstavili smo djelatnosti i sve aktivnosti Metalurškog fakulteta. Razgovarali smo o mogućoj suradnji i zajedničkim budućim projektima. Kao jedan od nositelja metalurške industrije u Hrvatskoj, s iskustvom i svim nagradama i priznanjima, Metalurški fakultet može biti dobar primjer našim kolegama iz Bugarske. S druge strane, Tehničko sveučilište iz Gabrova i nama u Sisku može biti i jest uzor u svakodnevnom radu i projektima", kazala je dekanica Metalurškog fakulteta u Sisku Zdenka Zovko Brodarac.

Domaćini su goste upoznali i s nastavnim programom i smjerovima na Fakultetu. Gostima iz Bugarske posebno je bio zanimljiv podatak da se studenti nakon završetka Metalurškog fakulteta zaposle u struci u roku od tri mjeseca i da veliki broj njih posao nađe već u vrijeme studiranja, te da su za sve studente osigurane i stipendije. Ugodno ih je iznenadila i činjenica da gotovo polovicu studenata Metalurškog fakulteta u Sisku čine žene.

Nakon sastanka koji se održao u Vijećnici Metalurškog fakulteta, uslijedio je obilazak laboratorija i zgrade Metalurškog fakulteta.

Tagovi: Bugarsko sveučilište, Tehničko sveučilište Gabrovo, Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zdenka Zovko Brodarac
PROČITAJ I OVO
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE