GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugari žalbom zaustavili natječaj na autocesti Zagreb – Sisak

Bugari žalbom zaustavili natječaj na autocesti Zagreb – Sisak
ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Natječaj za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti Zagreb – Sisak ponovno je zaustavljen zbog žalbe, i to drugi put.

Ovaj put žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) uložio je Trace Group Hold iz Bugarske.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Bugari se žale na kriterij za odabir te da su Hrvatske autoceste trebale pomaknuti rok temeljem zadnjih postavljenih pitanja.

Ponude za dovršetak autoceste do Siska, procijenjene vrijednosti radova 300 milijuna plus PDV, trebale su biti otvorene 1. lipnja. Prvotni rok za otvaranje ponuda na ovom natječaju bio je 4. svibnja, ali on je propao zbog žalbe koju je krajem travnja podnijela crnogorska tvrtka Medius. Crnogorci su se pak žalili da je HAC izmjenama dokumentacije nezakonito postrožio određene uvjete sposobnosti, a DKOM je tu žalbu usvojio te je poništio dio izmijenjene dokumentacije na koji se žalio Madius.

HAC je objavio javno nadmetanje za dovršetak gradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak, dionicu od Lekenika do čvora Sisak 8. ožujka, a realizacija tog projekta pokrenuta je sukladno odluci Vlade RH od 4. veljače. Objava natječaja jedan je od prvih konkretnih poteza pomoći Banovini nakon potresa, s ciljem revitalizacije života u tom siromašnom kraju. Gradnjom te dionice duge 11 kilometara Sisak će od Zagreba biti udaljen samo 20-ak minuta vožnje, piše Večernji list.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Hrvatske autoceste Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, Trace Group Hold
PROČITAJ I OVO
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
ŠKVEROVI
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
RIJEKA - Plan spasa za riječko brodogradilište, koji je Nadzorni odbor usvojio početkom prošlog tjedna i dostavljen je na mjerodavne adrese u Vladi, ovisi o dvije stvari – brzini njegove operacionalizacije i novim poslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE