GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffettov Berkshire Hathaway drži rekordne 122 milijarde dolara u gotovini

Buffettov Berkshire Hathaway drži rekordne 122 milijarde dolara u gotovini
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2019 / 17:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK – Kompanija Berkshire Hatheway legendarnog investitora Warrena Buffetta prikupila je do kraja srpnja rekordne 122 milijarde dolara u gotovini.

Buffettu je to uspjelo kroz kupovinu više obveznica nego što je prodao, smanjenju njihovog otkupa, ali i uzdržavanja od velikih akvizicija.

Buffett, bogataški guru koji je dobio nadimak "Prorok iz Omahe", nije posrnuo za američkom burzom, već naprotiv, njegov konglomerat prodao je milijardu dolara više zaliha nego što je kupio u posljednjem kvartalu, a što je ujedno značilo i najveću neto prodaju od kraja 2017. godine.

„Nadamo se da ćemo veći deo našeg viška likvidnosti prebaciti u preduzeća koja će Berkshire Hatheway trajno posjedovati”, napisao je Buffett u svom posljednjem pismu dioničarima. On je, međutim, dodao da neposredni izgledi za to nisu dobri: cijene su skočile u nebo za biznise koji imaju perspektivne izglede na duži rok.

Ta razočaravajuća stvarnost zapravo znači da će Berkshire Hatheway ove godine verovatno trošiti kupujući deonice, napisao je on, dodajući da i dalje želi da napravi kupovinu veličine slona.

Kako navodi Bloomberg, period stalnog rasta deonica Buffetta će možda držati od investicija neko vrijeme, ali je to pozitivno za Berkshire.

Vrijednost portfelja dionica skočila je za 16 posto na više od 200 milijardi dolara u prvih šest mjeseci godine.

Ostvarena je i polugodišnja dobit od blizu milijardu dolara, dok je samo kvartalni dobitak skočio 17 posto, na 14,1 milijarde dolara.

Tagovi: Berkshire Hathaway, Warren Buffett
PROČITAJ I OVO
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev
NAJAVE
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev

PODGORICA - Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove.

Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
LETOVI
Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
ZAGREB - Iako je Vlada RH objavila plan novog PSO programa koji je u primjenu trebao ići s početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja, do realizacije istog neće doći.
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
ŠIRENJE
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
LJUBLJANA - Nizozemska obiteljska kompanija Orange Climate preuzela je IPM Klima Grupu iz Slovenije u vlasništvu švedske kompanije Lindab, čime je sačuvano 212 radnih mjesta u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
OGORČENJE
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE