GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 20:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Berkshire Hathaway ostvario je solinu operativnu dobit tijekom trećeg tromjesečja unatoč rastućim strahovima od recesije, a Warren Buffett nastavio je otkupljivati svoje dionice skromnim tempom.

Operativna zarada konglomerata sa sjedištem u Omahi - koja obuhvaća dobit ostvarenu bezbrojnim poslovima u vlasništvu konglomerata poput osiguranja, željeznica i komunalija - iznosila je 7,761 milijardu dolara u trećem tromjesečju, što je 20% više u odnosu na razdoblje prethodne godine.

Prihodi od ulaganja u osiguranje iznosili su 1,408 milijardi dolara, u odnosu na 1,161 milijardu dolara godinu ranije. Zarada od komunalnih i energetskih poslova tvrtke iznosila je 1,585 milijardi dolara, u odnosu na 1,496 milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu. Međutim, preuzimanje osiguranja pretrpjelo je gubitak od 962 milijuna, dok je zarada željeznica pala na 1,442 milijarde dolara sa 1,538 milijardi dolara u 2021. godini.

Berkshire je potrošio 1,05 milijardi dolara na ponovnu kupnju dionica tijekom tromjesečja, čime je ukupni iznos za devet mjeseci iznosio 5,25 milijardi dolara. Brzina otkupa bila je u skladu s milijardom dolara kupljenom u drugom kvartalu. Otkupi su bili znatno ispod očekivanja CFRA-e jer su analitičari procijenili da će biti slični ukupnom iznosu od 3,2 milijarde dolara u prvom tromjesečju.

Međutim, Berkshire je ostvario neto gubitak od 2,69 milijardi dolara u trećem tromjesečju, u odnosu na dobitak od 10,34 milijarde dolara godinu prije. Tromjesečni gubitak najvećim je dijelom posljedica pada Berkshireovih vlasničkih ulaganja usred tržišne vožnje toboganom.

Berkshire je pretrpio gubitak od 10,1 milijardu dolara na svojim ulaganjima tijekom tromjesečja, čime je pad u 2022. iznosio 63,9 milijardi dolara. Legendarni ulagač ponovno je rekao da je pokazatelj investicijskih gubitaka u bilo kojem kvartalu "obično besmislen".

Dionice Buffettova konglomerata ove su godine nadmašile šire tržište, s dionicama klase A koje su pale za oko 4% u odnosu na pad S&P 500 od 20%. Dionice su pale za 0,6% u trećem kvartalu.

Buffett je nastavio kupovati dionice Occidental Petroleuma u trećem tromjesečju, budući da je Berkshireov udio u naftnom divu dosegnuo 20,8%. U kolovozu je Berkshire dobio regulatorno odobrenje za kupnju do 50%, što je potaknulo nagađanja da bi na kraju mogao kupiti cijeli Occidental sa sjedištem u Houstonu.

Konglomerat je krajem rujna imao gotovinu od gotovo 109 milijardi dolara, u usporedbi s ukupno 105,4 milijarde dolara krajem lipnja.

Tagovi: Warren Buffett, Berkshire Hathaway, Occidental Petroleum
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE