GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budvanska rivijera ispunila preduslov za privatizaciju

Budvanska rivijera ispunila preduslov za privatizaciju
PRIVATIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2019 / 19:55
Autor: SEEbiz / Bankar.me
BUDVA - U sklopu aktivnosti na sprovođenju postupka o restrukturiranju kompanije Budvanska rivijera 20. maja održana je sjednica Odbora direktora na kojoj su utvrđeni Prijedlozi odluka o kojima će se izjašnjavati Skupština akcionara Društva, na sjednici zakazanoj za 26. jun.

Kako je navedeno u saopštenju utvrđeni prijedlozi Odluka za Skupštinu akcionara i ostala dokumentacija koja ih prati, zasnovani su na Eleboratu o pocjeni imovine, obaveza i kapitala Hotelske grupe „Budvanska rivijera" iz 2018. koje je uradio „Pricewaterhouse Coopers" d.o.o. iz Beograda i Elaboratu o restrukturiranju Društva koji je uradio „Ernst & Young" d.o.o. iz Beograda.

"Takođe, utvrđivanju Prijedloga odluka od strane Odbora direktora, donijetih jednoglasnim izjašnjenjem svih članova Odbora direktora na pomenutoj sjednici od 20. maja prethodio je, jednoglasno usvojen Izvještaj nezavisnog eksperta o zakonom ispunjenim uslovima za restrukturiranje Društva.

Predložen je model restrukturiranja -odvajanje uz osnivanje novog Društva (radni naziv Sveti Stefan hoteli a.d.) uz proporcionalnu podjelu akcija novog Društva, akcionarima postojećeg Društva Hotelske grupe „Budvanska rivijera" a.d., na koji je data saglasnost od strane Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i Vlade Crne Gore.

Restrukturiranjem Društva na opisani način, odvajanjem uz osnivanje novog Društva, neće biti ugrožen postojeći odnos povjerilaca sa Hotelskom grupom „Budvanska rivijera" a.d., jer će i nakon okončanog postupka restrukturiranja za sve obaveze prema povjeriocima garantovati Hotelska grupa „Budvanska rivijera" a.d.

Takođe, budući da je predložena proporcionalna podjela akcija novog Društva, neće biti ugrožena prava akcionara Hotelske grupe„Budvanska rivijera" a.d. Naime, i u novom društvu, akcionari Hotelske grupe „Budvanska rivijera" a.d. će imati isti broj akcija kao u Hotelskoj grupi „Budvanska rivijera" a.d., s tim što će nominalna vrijednost akcija i u jednom i u drugom Društvu biti različita", navedeno je u saopštenju.

Shodno zakonskim obavezama, blagovremeno će o pokrenutom postupku restrukturiranja, biti obaviješteni povjerioci, sindikalna organizacija društva, a obavještenje o restrukturiranju će biti objavljeno i u dva štampana medija koja izlaze u Crnoj Gori, dodaju u saopštenju.

Tagovi: Budvanska rivijera
PROČITAJ I OVO
Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug
KANDIDATI
Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug
LJUBLJANA - Od desetak kandidata za preuzimanje slovenskog proizvođača obuće Alpina, šest se kvalificiralo za nastavak procesa prodaje.
Umro Virgil Abloh, direktor kolekcija za muškarce kuće Louis Vuitton
IN MEMORIAM
Umro Virgil Abloh, direktor kolekcija za muškarce kuće Louis Vuitton
PARIZ - Amerikanac Virgil Abloh, stilist i umjetnički direktor kolekcija za muškarce i modne kuće Louis Vuitton i prvi veliki crni dizajner, umro je u nedjelju od raka u 42. godini, objavila je kuća LVMH, Vuittonova matična tvrtka.
Uber u Hrvatskoj planira ulaganja i širenje
PLANOVI
Uber u Hrvatskoj planira ulaganja i širenje
ZAGREB - Uber se u Hrvatskoj oporavlja nakon lanjskih pandemijskih restrikcija te planira nastaviti s ulaganjima i širenjem, kaže za Hinu country menadžerica Ubera za Hrvatsku Morena Šimatić.
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
POTEZI
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
ZAGREB - Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak kazala je u razgovoru za subotnji Jutarnji list da je odbila raspisati natječaj kad je shvatila da se na njega može javiti samo jedna tvrtka te je posao povjerila državnoj Financijskoj agenciji (Fina).
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE