GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brussels Airlines servirao razočaravajuću informaciju za Hrvatsku

Brussels Airlines servirao razočaravajuću informaciju za Hrvatsku
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 17:32
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Brussels Airlines, belgijska aviokompanija, članica Star Alliance grupacije, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja ima skroman broj letova prema hrvatskim zračnim lukama.

Brussels Airlines u kolovozu nastavlja prometovati između Brusselsa i dvije hrvatske zračne luke - Splita i Dubrovnika. Kompanija je nakon izbijanja globalne pandemije ukinula linije prema Zagrebu i Zadru te ih do sada nije obnovila. Iz iste nam je potvrđeno kako postoji mogućnost uvođenja sezonskih linija iz glavnog grada Belgije prema dvije spomenute zračne luke u ljetnom redu letenja sljedeće godine, no kompanija će o tome odlučivati u zimskim mjesecima, piše Croatian Aviation.

U kolovozu Brussels Airlines nastavlja prometovati prema Splitu i Dubrovniku, prema Splitu svega dva puta tjedno, dva leta subotom. Isti broj letova prometuje i prema Dubrovniku, no različitim danima, po jedan let utorkom i subotom.

Osim Brussels Airlinesa, drugi avioprijevoznici povezuju Brussels s hrvatskim zračnim lukama:

Croatia Airlines prometuje između Zagreba i Brusselsa šest puta tjedno,

TUI prometuje između Dubrovnika i Brusselsa dva puta tjedno,

Ryanair prometuje između Charleroia i Zadra pet puta tjedno,

Ryanair prometuje između Charleroia i Zagreba dva puta tjedno,

Ryanair prometuje između Charleroia i Pule tri puta tjedno.

Ukupno je između Brusselsa (zračne luke Zaventem i Charleroi) i hrvatskih zračnih luka trenutno dostupno 22 tjedna leta, te nešto više od 7.000 dostupnih sjedala na spomenutim direktnim linijama.

Ryanair s tri linije iz obližnjeg Charleroia ima čak 10 tjednih letova prema tri hrvatske zračne luke, Croatia Airlines 6, Brussels Airlines 4 te TUI tek 2. Radi se o nešto manjem broju tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama (osobito iz glavne zračne luke), s obzirom da Brussels Airlines više ne prometuje na linijama prema Zadru i Zagrebu. Kompanija je značajno prepustila tržište drugim avioprijevoznicima (Croatia Airlinesu u Zagrebu te Ryanairu u Zadru).

Tagovi: Brussels Airlines, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zadar, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE