GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojnim malim poduzećima u Velikoj Britaniji prijeti zatvaranje

Brojnim malim poduzećima u Velikoj Britaniji prijeti zatvaranje
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 09:05
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Rekordan broj malih poduzeća u Velikoj Britaniji mogao bi idućih 12 mjeseci staviti ključ u bravu, upozorava britansko udruženja malih tvrtki (FSB), a prenosi BBC.

FSB procjenjuje da bi bez daljnje vladine pomoći za lakše otklanjanje posljedica pandemije covida-19, više od četvrt milijuna poduzeća moglo biti ugašeno. Te procjene temelje se na istraživanju provedenom među 1.400 malih poduzeća, od kojih je pet posto odgovorilo da očekuju zatvaranje u ovoj godini. Kada bi se te brojke preslikale na cijelu zemlju, približno 250.000 od 5,9 milijuna malih poduzeća u Velikoj Britaniji moglo bi nestati.

Predsjednik FSB-a Mike Cherry izjavio je da "razvoj mjera potpore kompanijama nije pratio korak s intenziviranjem ograničenja" uvedenih radi suzbijanja covida-19.

"Kao rezultat toga, riskiramo gubitak stotina tisuća jako dobrih, u konačnici održivih malih poduzeća u ovoj godini, na ogromnu štetu za lokalne zajednice i živote pojedinaca", kaže Cherry.

Udruženje je ministarstvu financija predložilo uvođenje potpora koje bi trebale pomoći mnogim samozaposlenim radnicima i poduzetnicima, koji su trenutačno isključeni iz potpora.

Dobije li zeleno svjetlo ministara, FSB-ov predloženi program potpore omogućio bi isplatu do 7.500 bespovratnih funti za kompenzaciju tromjesečne izgubljene dobiti. Ta bi mjera bila ograničena na one koji zarađuju manje od 50.000 funti godišnje.

Odluka ministarstva financija o FSB-ovu prijedlogu očekuje se ovog mjeseca.

Iz ministarstva financija su priopćili da trenutačno nemaju ništa u planu, tek napominjući da su "naši programi potpore osmišljeni kako bi pomoć dobili oni kojima je najpotrebnija, štiteći istodobno porezne obveznike od prijevara".

"No, dakako da se sve i dalje razmatra i da smo uvijek otvoreni za daljnje zamisli", poručili su.

Tagovi: Velika Britanija, male i srednje tvrtke, Mike Cherry
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE