GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne zračne linije iz Skandinavije prema Hrvatskoj

Brojne zračne linije iz Skandinavije prema Hrvatskoj
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 09:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - SAS, Norwegian, TUI i Nova Airways najavljuju početak prometovanja na svojim sezonskim linijama iz Skandinavije prema hrvatskim zračnim lukama.

Skandinavske aviokompanije nakon višemjesečne pauze obnavljaju promet na svojim sezonskim međunarodnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Pula, Split i Dubrovnik ponovno će imati direktne veze s nekoliko gradova, donosimo red letenja za lipanj.

Prvi letovi ove sezone najavljeni su prema splitskoj zračnoj luci. Norwegian će od 5. lipnja jednom tjedno prometovati na liniji Stockholm - Split - Stockholm, a od kraja lipnja najavljeni su svakodnevni letovi, piše Croatian Aviation.

Pored Stockholma, Norwegian planira od kraja lipnja uvesti liniju Kopenhagen - Split - Kopenhagen (svakodnevno), a od 17. lipnja najavljeni su i letovi na liniji Oslo - Split - Oslo, tri puta tjedno, svakog četvrtka, subote i nedjelje.

SAS Scandinavian Airlines će od 5. lipnja obnoviti promet na liniji Stockholm - Split - Stockholm, a od 16. lipnja na ovoj su liniji najavljena dva leta tjedno, srijedom i subotom.

Od srijede, 9. lipnja, SAS uvodi liniju Kopenhagen - Split - Kopenhagen koja će u prometu biti dva puta tjedno, srijedom i subotom. Početkom srpnja kompanija će uvesti i redovnu liniju između Osla i Splita.

Uz dva spomenuta prijevoznika, prema Splitu će od petka, 4. lipnja, jednom tjedno prometovati TUI na liniji iz Stockholma. Od početka lipnja na redovnoj charter liniji Gothenburg - Split - Stockholm prometovat će i Nova Airways.


Krajem lipnja povratak SAS-a u Pulu
Od kraja lipnja najavljene su i linije SAS Scandinavian Airlinesa prema Zračnoj luci Pula. Radi se o tri međunarodne linije, iz Kopenhagena, Osla i Stockholma.

Linija iz Kopenhagena prema Puli najavljena je dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, linija iz Osla jednom tjedno, ponedjeljkom, a linija iz Stockholma dva puta tjedno, srijedom i subotom. Linije će u prometu biti od zadnjeg tjedna lipnja, a od srpnja se očekuje i povećanje broja tjednih operacija.

Norwegian za ovu ljetnu sezonu trenutno nema u prodaji karte prema pulskoj zračnoj luci.

Linije prema Dubrovniku
Dubrovnik u najavi ima letove SAS-a i Norwegiana, oba bi spomenuta avioprijevoznika trebala obnoviti promet prema Dubrovniku u zadnjem tjednu lipnja.

SAS trenutno planira dvije linije prema Dubrovniku, iz Kopenhagena i Stockholma. Linija iz Kopenhagena najavljena je jednom tjedno od 28. lipnja, ponedjeljkom, dok je linija iz Stockholma najavljena također jednom tjedno, nedjeljom, od 27. lipnja. Prijevoznik također planira povećati broj operacija prema Dubrovniku već početkom srpnja.

Norwegian u ponudi trenutno ima svega jednu liniju prema dubrovačkoj zračnoj luci. Radi se o liniji Stockholm - Dubrovnik - Stockholm koja bi prvi let ove sezone trebala imati 28. lipnja. Najavljena su tri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom i srijedom, a od srpnja i subotom.

Zagreb sa četiri linije prema Skandinaviji
Prema trenutnim najavama, Zagreb će ovog ljeta imati četiri direktne linije prema Skandinaviji.

Već početkom lipnja Croatia Airlines će povećati broj operacija na svojoj redovnoj liniji Zagreb - Kopenhagen - Zagreb s jutarnjim polaskom iz zagrebačke zračne luke, te će u lipnju letovi na ovoj liniji biti dostupni svakodnevno.

Od 23. srpnja Ryanair će uvesti liniju Zagreb - Gothenburg - Zagreb (tri leta tjedno), dok su od rujna najavljeni redovni letovi iz Zagreba za Oslo Torp i Malmo (obje linije po dva leta tjedno).

Norwegian je prethodnih godina prometovao na liniji između Kopenhagena i Zagreba, no ta linija ni ove godine nije u prodaji na službenoj stranici aviokompanije.

Letovi iz Zadra za Stockholm
Zadarska zračna luka od kraja lipnja ima u najavi redovnu direktnu liniju Ryanaira između Gothenburga i Zadra, najavljena su dva leta tjedno, utorkom i petkom, a u srpnju će na ovoj liniji biti čak četiri leta tjedno.

Uz Gothenburg, Zadar će u srpnju još biti povezan sa Stockholmom i Aarhusom.

Rijeka, Osijek i Brač, tri preostale zračne luke otvorene za međunarodni promet, trenutno nemaju najavljenih redovnih linija iz Skandinavije za ovu ljetnu sezonu.

Tagovi: SAS Scandinavian Airlines, Norwegian airlines, TUI, Nova Airways, Zračna luka Zadar, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Split
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE