GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji pao na mjesečnoj i godišnjoj razini

Broj zaposlenih u industriji pao na mjesečnoj i godišnjoj razini
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 09:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u travnju ove godine manji je za jedan posto u odnosu na ožujak, dok je u odnosu na travanj prošle godine smanjen za 3,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,9 posto te u proizvodnji odjeće, za 4,8 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je u proizvodnji tekstila, za 10,1 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje da je najveći pad zabilježen u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 23,2 posto.

Znatniji se pad broja zaposlenih u travnju ove u odnosu na travanj prošle godine bilježi i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 18 posto, proizvodnji odjeće 11,9 posto, proizvodnji strojeva i uređaja 9,9 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda 7,9 posto, itd.

Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 19,1 posto, proizvodnji papira i proizvoda od papira 4,9 posto, osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za 4, 5 posto, itd.

Po podacima DZS-a, u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za 2,8 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do travnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 2,2 posto.

U istom izvješću DZS-a, objavljenom u petak, pokazalo se da je u travnju industrijska proizvodnja, zbog blokade većine gospodarskih aktivnosti kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, pala 11 posto u odnosu na isto lanjski mjesec, što je njezin najveći pad od lipnja 2009. godine, kada je potonula 13,3 posto.

To je bio već šesti mjesec zaredom kako proizvodnja pada. U prva četiri mjeseca 2020. u odnosu na isto razdoblje lani pad proizvodnje iznosio je 6,1 posto.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE