GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji pao 3,2 posto na godišnjoj razini

Broj zaposlenih u industriji pao 3,2 posto na godišnjoj razini
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2019 / 07:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda te u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 2,5 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 4,7 posto, te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u rujnu najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove godine je porasla 4 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

Tagovi: Broj zaposlenih u industriji, zaposlenost u industriji
PROČITAJ I OVO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
KLIMA I VINO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
FERIČANCI - Sve ekstremniji vremenski uvjeti, globalni porast temperature, rast razine mora, sve češći šumski požari, egzodus životinja u nova staništa ili njihovo izumiranje…, samo su neke od posljedica globalnog zatopljenja.
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
REZULTATI
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ostvarila je u 2019. godini neto dobit od 102,6 milijuna kuna što je 9,7% manje u odnosu na prethodnu godinu.
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TREND
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TUZLA - Međunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je blagi pad broja putnika za 3,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici.
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
PROBLEMI
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
RIJEKA - Prošla je i srijeda, a da se nikakav pomak oko Ćosićpromexa i blokiranog računa »3. maja« nije dogodio. Ni najmanji.
Kina preuzima posrnuli HNA Group
SPAŠAVANJE
Kina preuzima posrnuli HNA Group
PEKING - Kina planira preuzeti HNA Group Co i rasprodati imovinu zrakoplovne tvrtke jer je izbijanje koronavirusa pogodilo sposobnost konglomerata da ispunjava financijske obveze, izvijestio je Bloomberg u srijedu pozivajući se na ljude upoznate s tim problemom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE