GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj putnika u hrvatskim zračnim lukama porastao 8,8%

Broj putnika u hrvatskim zračnim lukama porastao 8,8%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2019 / 08:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske zračne luke u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježile su ukupno 6,3 milijuna putnika ili 8,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je u srpnju zabilježen rast od 5,1 posto, na 1,9 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U svim zračnim lukama u prvih sedam mjeseci ove godine bilo je 73,4 tisuće operacija zrakoplova, što je porast od 5,8 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, dok je samo u srpnju tih operacija bilo 19,7 tisuća ili 0,9 posto više nego u lanjskom srpnju.

Za razliku od toga, promet tereta u prvih sedam mjeseci i u srpnju bio je manji nego prošle godine. U prvih sedam mjeseci promet tereta je smanjen 3,8 posto, na 6.620 tona, a u srpnju za 5,9 posto, na 1.089 tona.

Među devet zračnih luka u Hrvatskoj, najviše putnika je u ovogodišnjem srpnju, 719,8 tisuća, prošlo kroz Zračnu luku Split, što je rast od četiri posto prema istom lanjskom mjesecu.

Split slijedi Zračna luka Dubrovnik, koja je s 510,9 tisuća putnika zabilježila rast od 8,6 posto, dok je na trećem mjestu zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman s 363,9 tisuća putnika ili 3,8 posto manje nego u lanjskom srpnju.

Najveći porast broja putnika, od 28,4 posto, u srpnju je ostvarila zračna luke Zadar kroz koju je prošlo 142,7 tisuća putnika.

Po zemljama odakle je u srpnju dolazilo najviše putnika na hrvatske zračne luke prva je Njemačka, s više od 342 tisuće putnika ili rastom od 8,7 posto, a slijede Velika Britanija sa 325 tisuća putnika ili 5,4 posto više te Francuska sa 153 tisuće putnika ili 7,2 posto više.

Tagovi: Zračna luka Zadar, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Pula
PROČITAJ I OVO
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
POTONUĆE
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
ZAGREB - Kraš grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 15,6 milijuna kuna, što je smanjenje za 68,7 posto u odnosu na 2018. godinu, kada je iznosila 49,7 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša, iz kojeg napominju kako su se na ukupni rezultat odrazile povećane rezervacije.
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
PRODAJA
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
FRANKFURT - Njemački industrijski div Thysenkrupp objavio je da je prodao odjel za proizvodnju dizala za 17,2 milijarde eura investicijskom konzorciju koji su oformili investicijski fondovi Advent i Cinven i zaklada njemačke rudarske tvrtke RAG.
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora
ZELENO SVJETLO
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora

BERLIN - Njemačka antimonopolska agencija je odbrila preuzimanje njemačke aviokompanije Condor (DE/CFG) od strane poljske vazduhoplovne grupacije PLG.

ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka
LINIJE
ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka

ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj (ZET) najavio je kako će u ponedjeljak 2. ožujka promet pustiti novu autobusnu liniju broj 235 koja će prometovati na trasi Dubrava - Trnava - Kozari Bok.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE