GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj korisnika Bolta povećao se za 42% u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Broj korisnika Bolta povećao se za 42% u odnosu na isto razdoblje prošle godine
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 12:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uskoro nam se približava kraj ljetne sezone za koju je bilo vrlo teško predvidjeti kako će izgledati.

Iako je ova sezona bila izazovna i drugačija nego one prije nje, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, Bolt, vremenski period sezone od lipnja do kolovoza završava s pozitivnim brojkama, odnosno porastom broja vožnji u Hrvatskoj u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Bolt bilježi porast broja korisnika za čak 42% na razini cijele Hrvatske, odnosno svih osam gradova u kojima je platforma trenutno dostupna – Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Dubrovnik, Pula, Šibenik i Osijek.

„Rast broja vožnji, vidljiv osobito u gradovima na obali, rezultat je kontinuiranog rada i truda kojeg Bolt ulaže u kvalitetu usluge, komunikaciju s korisnicima te odnose s vozačima partnerima. Veseli nas svakako činjenica i da se u ovoj izazovnoj i nepredvidivoj turističkoj sezoni možemo pohvaliti rastom broja vožnji u kolovozu, tijekom vrhunca sezone, za više od 50% u Splitu i više od 30% u Zagrebu u odnosu na kolovoz 2019. Vjerujemo da sudjelujemo u stvaranju novog trenda kretanja po gradu te da će se pozitivan rast broja vožnji i novih korisnika Bolt aplikacije nastaviti i sljedeće sezone“, zaključio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Radi se o rastu koji je najviše potaknut korištenjem usluge prijevoza na zahtjev od strane lokalnih korisnika i domaćih turista koji su prihvatili Bolt kao povoljan i siguran način putovanja u Zagrebu, ali i drugim većim gradovima na obali. U Zagrebu Bolt ima bazu vjernih korisnika kojima je korištenje Bolt usluga postalo jedan od dnevnih rituala, pa je tako, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Zagrebu primjetan rast broja vožnji za 40% te se očekuje da će se uzlazni trend nastaviti i do kraja godine.

A kada se osvrnemo na obalu na kojoj je primarni cilj Bolta bio olakšavanje snalaženja po gradovima u kojima tijekom ljetne sezone vlada gužva izazvana velikim brojem turista, podaci pokazuju da se radi o usluzi koja je bila prijeko potrebna. Zadar, Split, Rijeka, Dubrovnik i Pula imaju rast vožnji za čak 55% u odnosu na isto razdoblje od lipnja do kolovoza prošle godine. Dok se Zadar i Rijeka ističu kao predvodnici trenda, te ukoliko ih izdvojimo pokazuju rast broja vožnji za više od 100%. Najčešća polazišta i odredišta su autobusni kolodvori i shopping centri, bez obzira radi li se o gradovima u unutrašnjosti Hrvatske ili gradovima diljem obale.

Iako je Bolt prepoznat po svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim i jednostavnijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi, to ne znači da ne postoji potražnja za vožnje na udaljenije relacije. Da Bolt nije namijenjen samo gradskim vožnjama pokazuje jedna od najzanimljivijih i najduži relacija unutar Hrvatske ovo ljeto, a radi se o vožnji od Splita do Zagreba koja je iznosila ukupno 409 kilometara.

Najveći rast vožnji rezultat je zahtjeva od korisnika Bolta u Hrvatskoj. No, na popisu korisnika ističu se i građani iz drugih zemalja koji su koristili platformu prilikom boravka u Hrvatskoj. U vremenskom periodu od lipnja do kolovoza ove godine, među korisnicima Bolt aplikacije nalazi se 19.98% Poljaka, 16.79% Austrijanaca, 14.19% Čeha, 10.66% Slovaka te 9.78% građana iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Tagovi: Bolt, Tomislav Lukačević, Zadar, Split, Rijeka, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE