GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj fiskaliziranih računa porastao 5 posto, a vrijednost 1 posto

Broj fiskaliziranih računa porastao 5 posto, a vrijednost 1 posto
RAČUNI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prošlog je tjedna u Hrvatskoj broj fiskaliziranih računa povećan za pet posto u odnosu na tjedan ranije, a njihov iznos za jedan posto u odnosu na tjedan ranije ove godine, dok se na godišnjoj razini i dalje bilježi njihov dvoznamenkasti pad, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 18. do 24. svibnja broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima porastao je za pet posto u odnosu na tjedan ranije odnosno izdano je 35,2 milijuna računa, dok im je iznos porastao za jedan posto, na 3,2 milijarde kuna.

Pritom je u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broj računa porastao za tri posto, na 21,93 milijuna, dok je njihov ukupni iznos pao za jedan posto, na 2,4 milijarde kuna.

Istodobno, u ugostiteljstvu i turizmu izdano je 19 posto više računa ili njih 5,03 milijuna, a iznos je porastao za 28 posto, na gotovo 184,15 milijuna kuna.

No, kada se razdoblje od 18. do 24. svibnja 2020. uspoređuje s istim razdobljem lani, bilježi se pad broja fiskaliziranih računa u svim djelatnostima od 23 posto, dok im je vrijednost manja za 10 posto.

Pritom je u trgovini broj računa manji za 18 posto, dok je njihova vrijednost ostala gotovo ista.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane na godišnjoj je razini pak broj računa manji za 35 posto, a iznos računa za 58 posto, podaci su Porezne uprave.

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 24. svibnja ove godine broj fiskaliziranih računa manji je za 35 posto, a njihov iznos za 21 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine u tom je razdoblju izdano 361,8 milijuna računa, čija vrijednost doseže 34,1 milijardu kuna, a u istom lanjskom razdoblju bilo je 559,4 milijuna računa, ukupne vrijednosti 43,3 milijarde kuna.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala na godišnjoj je razini broj računa smanjen za 27 posto, na 239,6 milijuna, dok je njihova vrijednost na godišnjoj razini pala 14 posto, na 25,9 milijardi kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj fiskaliziranih računa i njihove vrijednosti je više nego prepolovljen - broj računa je smanjen za 64 posto, na njih 32,8 milijuna, a iznos je pao za 70 posto, na 1,29 milijardi kuna.

Tagovi: fiskalizirani rračuni, računi, potrošnja, osobna potrošnja
PROČITAJ I OVO
Pelješki most: Realizirano više od 50 posto radova
PROJEKTI
Pelješki most: Realizirano više od 50 posto radova
KOMARNA - Krajem ovog mjeseca bit će točno dvije godine otkako je kineski China Road and Bridge Corporation (CRBC) uveden u posao gradnje Pelješkog mosta.
Pandemija mijenja sektor osiguranja
PROMJENE
Pandemija mijenja sektor osiguranja
LONDON - Svijet će se možda u budućnosti morati naviknuti na epidemije zaraznih bolesti a mnoge su kompanije tek u koronakrizi saznale da njihovo osiguranje ne pokriva brojne rizike koje zaraza donosi.
U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika
REKORDI
U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj vikend rekordnih 45.000 putnika
SPLIT - U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovog vikenda, drugog u srpnju, prometuje oko 45.000 putnika, što je u okolnostima pandemije koronavirusa, rekordan ovogodišnji turistički promet za vikend.
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
LOŠA GODINA
Jadrolinija: Prepolovljen promet i prihodi od karata
RIJEKA - Brodovima Jadrolinije u prvih šest mjeseci ove godine prevezeno je 52 posto putnika i 62 posto vozila manje u odnosu na isto razdoblje lani te je ostvareno 42 posto komercijalnih prihoda od prodaje karata.
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti
DOBIT
Fina: Poduzetnici iz šest županija ostvarili 80 posto ukupne lanjske neto dobiti

ZAGREB - Preliminarni rezultati poduzetnika u prošloj godini pokazuju da su poduzetnici u šest županija - Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Splitsko-dalmatinskoj - ostvarili 80,4 posto ukupne lanjske neto dobiti poduzetnika, podaci su Fine.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE