GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodsko-posavski župan se sastao s potencijalnim češkim ulagačima u Đuru Đakovića

Brodsko-posavski župan se sastao s potencijalnim češkim ulagačima u Đuru Đakovića
SUSRETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2021 / 17:07
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Brodsko-posavska županija izvijestila je u utorak da su njeni predstavnici održali sastanak s predstavnicima češke tvrtke DD Acquisition, koja ima 18,88 posto dionica Đuro Đaković grupe i pregovara o dokapitalizaciji te slavonskobrodske kompanije.

Kako je navedeno u priopćenju županije, predstavnici tvrtke DD Acquisition inicirali su radni sastanak s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom županijske skupštine Perom Ćosićem, a na kojem su prezentirane tri tvrtke unutar grupacije - Czechoslovak Group a.s., Tatra Trucks i Promet Group a.s.

Na sastanku je naglašena i buduća potreba povezivanja proizvodnog i obrazovnog sustava s ciljem stvaranja mladih i educiranih kadrova koji će, kada im se za to osiguraju i adekvatni uvjeti, ostajati u Brodsko-posavskoj županiji. Svjesni važnosti stvaranja takvog sustava, tvrtka DD Acquisition ima već dugu i uhodanu tradiciju suradnje s učenicima i studentima, prenosi se u priopćenju.

Sastanku je u ime DD Acquisitiona nazočio osnivač grupacije Jaroslav Strna sa suradnicima Rudolfom Včekom i Bekim Halilijem, a tu su bili i predsjednik Nadzornog odbora Đuro Đaković grupe Đuro Popijač, član Uprave grupe Hrvoje Kekez, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivan Samardžić i drugi.

DD Aqusition je holding poduzeće koje promovira aktivnosti skupine industrijskih i trgovinskih tvrtki s područja obrambene i civilne industrije, uglavnom nastanjene u Češkoj i Slovačkoj, napisali su iz Brodsko-posavske županije.

Podsjetimo, Đuro Đaković grupa je 27. siječnja ove godine objavila da na temelju provedene analize i ocjene dviju pristiglih neobvezujućih ponuda nastavlja pregovore sa češkom tvrtkom DD Acquisition za sudjelovanje u restrukturiranju te slavonskobrodske kompanije dokapitalizacijom.

"U idućem razdoblju DD Acquisition će dobiti uvid u dodatne podatke društva, nakon čega će potencijalni investitor, u slučaju uspješno provedenih pregovora, imati mogućnost sudjelovati u restrukturiranju Đuro Đaković grupe", pisalo je tada u kratkoj objavi iz grupe.

U vlasničku strukturu Đure Đakovića ta je tvrtka ušla sredinom studenoga prošle godine, i to ugovorom o prijenosu dionica koji su Nenad Bakić i Rujana Bakić 17. studenoga sklopili s D.D. Acquisition, temeljem čega je češka tvrtka preuzela ukupno 18,878 posto.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio od 8,70 posto drži češka tvrtka ST Probin, koja je krajem prošle godine te dionice kupila od Ivana Božidara Ivanovića.

Đuro Đaković grupa je sredinom lipnja 2020. godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, a sredinom rujna izvijestila da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom.

Početkom prosinca je slavonskobrodska grupa objavila da je zaprimila dvije uvjetne ponude potencijalnih investitora za dokapitalizaciju, a krajem siječnja da pregovore nastavlja s DD Acquisition.

Iza te tvrtke stoje češki poduzetnici Jaroslav Strnad i Rene Matera, koji putem svojih tvrtki ostvaruju zajedničku kontrolu nad tom tvrtkom. Strnad je osnivač jedne od najvećih čeških kompanija Czechoslovak Groupa, a preko svoje grupacije CE Industries drži 65-postotni udjel u D.D. Acquisition, dok Matera drži 35 posto udjela preko svoje Promet grupe, koja je također jedna od vodećih čeških kompanija.

Tagovi: Đuro Đaković, Hrvoje Kekez, Danijel Marušić, Đuro Popijač, DD Acquisition, Acquisition holding, BAE Systems, Enna Grupa, Pavao Vujnovac, Đuro Đaković Specijalna vozila,
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE