GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodosplit dogovorio ogroman posao

Brodosplit dogovorio ogroman posao
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 17:04
Autor: SEEbiz
SPLIT - U ovoj situaciji možda zvuči čudno ali nekoliko inozemnih portala uključujući i portal Robb Report objavilo je priopćenje kompanije Storylines, kako je ova kompanija potpisala ugovor o gradnji rezidencijalnog broda vrijednog 1,5 milijardi dolara s Brodosplitom, koji će biti dug 753 stope što je otprilike oko 230 metara.

Brod će, kako se navodi, imati 547 rezidencija odnosno apartmana. Navodi se da će biti prvi takav brod pogonjen na tekući prirodni plin. Predstavnici tvrtke Storylines navode kako će pri prvom isplovljavanju brod MV Narrative pratiti sunce što znači da će putovanje ovisiti o godišnjem dobu. Masivni brod imat će mjesta za 547 rezidencija, a tvrtke potpisnici ugovora, vjeruju da će biti prvi takve vrste koji će imati pogon na tekući prirodni plin. Njegovo prvo putovanje uključuje stotine odredišta na šest kontinenata, a očekuje se da će zaustavljanja u lukama trajati između jednog i pet dana.

Tomislav Debeljak nije mogao razgovarati kada smo ga dobili na telefon zbog sastanka, osim što nam je potvrdio da je točno da je prije nekoliko dana potpisan ugovor. Poslije nam je poslao kratku izjavu:

„Brod je ugovoren i u suradnji s vlasnikom rade se sve nužne tehničko komercijalne aktivnosti kako bi gradnja krenula u najkraćem realno mogućem roku. Brodosplit ima potencijala i nove ugovore, osiguranu budućnost sljedećih pet godina. Vjerujemo da ćemo uspješno okončati predstečajni postupak i nastaviti s brodograđevnom djelatnošću u Splitu“, izjavio je Debeljak za Jutarnji list.

Doduše, gradnja ovakvog broda je komunicirana nekoliko puta u neka sretnija vremena kada je kazano da će gradnju broda financirati naručitelj. Ono što bi možda vodilo izlasku iz teške situacije u kojoj se našao Brodosplit je činjenica da je oglašena prodaja broda Golden Horizon i da je tražena cijena za njega 118 milijuna eura.

MV Narrative je prema izjavi Robb Reportu, osnivača Storylinea Shannon Lee i Alistera Punton naručen s ciljem pružanja usluge globalnim putnicima tako da zadovolje svoju strast za istraživanjem, a da istovremeno zadrže posao, obitelj i kućni život. Tako stoji u izjavi vlasnika Storylinea. Portal prenosi i izjavu Tomislava Debeljaka u kojoj izražava zadovoljstvo što će Brodosplit sa Storylinesom graditi ovaj inovativni brod.

"Postoji mnogo novih zelenih tehnologija i brodskih sustava u kojima smo pioniri. Ovo je za nas vrlo uzbudljiv projekt", stoji u priopćenju.

Portal navodi i cijenu rezidencija, koja će se kretati od jedan milijun do 8 milijuna dolara, s ograničenim brojem dostupnih 24-godišnjih najmova počevši od 647.000 dolara. Uglavnom, Storylines i Brodosplit su priopćili kako planiraju izgradnju, kako ih nazivaju, prvog ekološki osviještenog stambenog broda na svijetu. Brod od 753 stope, nazvan MV Narrative,kako navode, započeo je svoju fazu inženjeringa. Dvije tvrtke procjenjuju da će gradnja broda stajati 1,5 milijardi dolara.

Storyline i Brodosplit također uzimaju u obzir niz drugih značajki koje će odvojiti MV Narrative od uobičajenih brodova za krstarenje. Navode da će brod imati poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, pa čak i uredske prostore koje podsjećaju na familijarnost života na kopnu.

Brod će stanovnicima rezidencija nuditi 20 restorana i barova, kao i niz bazena.Stanovnici će kakao se navodi preko marine uz krmu imati pristup osobnim plovilima, kuglanu, hidroponsku vrtnu farmu i fitness zonu na otvorenom sa sportovima s reketom, sunčalištem za jogu i stazom za trčanje.

Tagovi: Brodosplit, Storylines, MV Narrative, Tomislav Debeljak
PROČITAJ I OVO
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE