GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodosplit dogovorio ogroman posao

Brodosplit dogovorio ogroman posao
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2022 / 17:04
Autor: SEEbiz
SPLIT - U ovoj situaciji možda zvuči čudno ali nekoliko inozemnih portala uključujući i portal Robb Report objavilo je priopćenje kompanije Storylines, kako je ova kompanija potpisala ugovor o gradnji rezidencijalnog broda vrijednog 1,5 milijardi dolara s Brodosplitom, koji će biti dug 753 stope što je otprilike oko 230 metara.

Brod će, kako se navodi, imati 547 rezidencija odnosno apartmana. Navodi se da će biti prvi takav brod pogonjen na tekući prirodni plin. Predstavnici tvrtke Storylines navode kako će pri prvom isplovljavanju brod MV Narrative pratiti sunce što znači da će putovanje ovisiti o godišnjem dobu. Masivni brod imat će mjesta za 547 rezidencija, a tvrtke potpisnici ugovora, vjeruju da će biti prvi takve vrste koji će imati pogon na tekući prirodni plin. Njegovo prvo putovanje uključuje stotine odredišta na šest kontinenata, a očekuje se da će zaustavljanja u lukama trajati između jednog i pet dana.

Tomislav Debeljak nije mogao razgovarati kada smo ga dobili na telefon zbog sastanka, osim što nam je potvrdio da je točno da je prije nekoliko dana potpisan ugovor. Poslije nam je poslao kratku izjavu:

„Brod je ugovoren i u suradnji s vlasnikom rade se sve nužne tehničko komercijalne aktivnosti kako bi gradnja krenula u najkraćem realno mogućem roku. Brodosplit ima potencijala i nove ugovore, osiguranu budućnost sljedećih pet godina. Vjerujemo da ćemo uspješno okončati predstečajni postupak i nastaviti s brodograđevnom djelatnošću u Splitu“, izjavio je Debeljak za Jutarnji list.

Doduše, gradnja ovakvog broda je komunicirana nekoliko puta u neka sretnija vremena kada je kazano da će gradnju broda financirati naručitelj. Ono što bi možda vodilo izlasku iz teške situacije u kojoj se našao Brodosplit je činjenica da je oglašena prodaja broda Golden Horizon i da je tražena cijena za njega 118 milijuna eura.

MV Narrative je prema izjavi Robb Reportu, osnivača Storylinea Shannon Lee i Alistera Punton naručen s ciljem pružanja usluge globalnim putnicima tako da zadovolje svoju strast za istraživanjem, a da istovremeno zadrže posao, obitelj i kućni život. Tako stoji u izjavi vlasnika Storylinea. Portal prenosi i izjavu Tomislava Debeljaka u kojoj izražava zadovoljstvo što će Brodosplit sa Storylinesom graditi ovaj inovativni brod.

"Postoji mnogo novih zelenih tehnologija i brodskih sustava u kojima smo pioniri. Ovo je za nas vrlo uzbudljiv projekt", stoji u priopćenju.

Portal navodi i cijenu rezidencija, koja će se kretati od jedan milijun do 8 milijuna dolara, s ograničenim brojem dostupnih 24-godišnjih najmova počevši od 647.000 dolara. Uglavnom, Storylines i Brodosplit su priopćili kako planiraju izgradnju, kako ih nazivaju, prvog ekološki osviještenog stambenog broda na svijetu. Brod od 753 stope, nazvan MV Narrative,kako navode, započeo je svoju fazu inženjeringa. Dvije tvrtke procjenjuju da će gradnja broda stajati 1,5 milijardi dolara.

Storyline i Brodosplit također uzimaju u obzir niz drugih značajki koje će odvojiti MV Narrative od uobičajenih brodova za krstarenje. Navode da će brod imati poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, pa čak i uredske prostore koje podsjećaju na familijarnost života na kopnu.

Brod će stanovnicima rezidencija nuditi 20 restorana i barova, kao i niz bazena.Stanovnici će kakao se navodi preko marine uz krmu imati pristup osobnim plovilima, kuglanu, hidroponsku vrtnu farmu i fitness zonu na otvorenom sa sportovima s reketom, sunčalištem za jogu i stazom za trčanje.

Tagovi: Brodosplit, Storylines, MV Narrative, Tomislav Debeljak
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE