GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brodosplit će ipak u stečaj?

Brodosplit će ipak u stečaj?
ODBIJENA ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2022 / 09:09
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SPLIT - Visoki trgovački sud je, doduše zasad neslužbeno, očito potvrdio rješenje Trgovačkog suda u Splitu koji je uvažio mišljenje povjerenika predstečajne nagodbe Brodosplita Mate Puljića i obustavio predstečajni postupak Brodosplita.

To znači da je odbijena žalba Brodosplita tako da Brodosplit umjesto nastavka predstečajnog postupka čeka otvaranje stečaja ukoliko u nekom kraćem roku ne deblokira račun.

Podsjetimo, Mate Puljić je Trgovačkom sudu prijavio nepotrebna plaćanja, kao što je plaćanje odvjetničkog društva za pravno zastupanje i neka avansna plaćanja, čime su prekršene odredbe Stečajnog zakona i prema proceduri, sud je odustao od nagodbe i predložio stečaj.

Prije otvaranja stečaja trebalo bi se održati još jedno ročište. Doduše, stečaj se može izbjeći deblokadom računa Brodosplita za što je potrebno izvršiti uplatu u iznosu od 50 milijuna kuna. Nakon toga bi mogao biti ponovno pokrenut predstečajni postupak, a u idealnijoj opciji, ukoliko bi se osiguralo financiranje, moglo bi se nastaviti čak i normalno poslovanje.

Potvrdu o odbijanju njihove žalbe iz Brodosplita nismo dobili. Vjerojatno iz razloga što im još ništa nije službeno uručeno. Brodosplitov glasnogovornik Josip Jurišić je Jutarnjem listu s obzirom na trenutačnu situaciju dao dosta optimističan odgovor.

- Ne odustajemo od brodogradnje. Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj. Nakon više sile zbog uvedenih sankcija i nemogućnosti daljnjeg financiranja, radimo na refinanciranju i normalizaciji te nam je plan za 2023. godinu krenuti normalno gdje smo stali kad su počele sankcije i financiranja gradnji preko noći ukinuta‘, rekao je Josip Jurišić.

Tagovi: Brodosplit, Tomislav Debeljak, Josip Jurišić, Mate Puljić, DIV grupa, VTB bank
PROČITAJ I OVO
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
PROCES
Lufthansa rješava tehničke probleme koji su uzrokovali kašnjenja u Frankfurtu
FRANKFURT - Tehnički problemi koji su usporavali rad Lufthanse u frankfurtskoj zračnoj luci, utjecali su na prijavu putem web stranice zrakoplovne kompanije, na šalteru i ukrcaj, riješeni su do podneva.
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
TREND
PwC: Obiteljska poduzeća imaju najbrži rast u posljednjih 15 godina
LONDON - Obiteljska poduzeća diljem svijeta bilježe najbrži rast u posljednjih 15 godina, pokazuje najnovije istraživanje PwC-a. U prošloj fiskalnoj godini njih 71 posto zabilježilo je rast prihoda, a među njima 43 posto dvoznamenkasti rast.
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
REGULATIVA
Schengenska pravila od danas na snazi u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - Od danas u hrvatskim zračnim lukama počinje primjena schengenskih pravila.
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
INVESTICIJE
Carthago uskoro otvara novi pogon u Ormožu
ORMOŽ - U Ormožu je pri kraju izgradnja nove tvornice njemačkog proizvođača kampera Carthago, koja u Odrancima već zapošljava gotovo 800 ljudi.
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
VLASNIČKA STRUKTURA
Novi igrač među deset najvećih vlasnika Sarajevo osiguranja
SARAJEVO - Netko tko posluje pod skrbničkim računom ASA Banke pojavio se kao novi dioničar na listi najvećih dioničara Sarajevo-osiguranja, izvještava Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE