GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel

Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel
NEOZBILJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2019 / 21:36
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, navodeći da "apsolutno misli da je došlo do greške", i da se u "potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu" dodje do najboljeg mogućeg rešenja.

"Nisam se bavila detaljno ni samim finalnim Nacrtom medijske strategije, niti zamerkama. Na kraju krajeva, ako ćemo iskreno, nije pri mom kabinetu ni trebalo da se radi Medijska strategija. To je bila inicijativa medijskih i novinarskih udruženja da se to ne radi više pri Ministarstvu kulture i informisanja, nego pri mom kabinetu. Ja sam na to pristala zato što sam želela iskreno da pokrenemo taj proces", rekla je Brnabić u intervjuu za TV N1.

Ona je rekla da je bila "pod utiskom da se na kraju krajeva i taj Nacrt koji je poslat Evropskoj komisiji, da su nekako svi članovi Radne grupe bili upoznati s tim", a da se iznenadila da nisu, kao i da je zatim videla u medijima komentare i da "neki članovi Radne grupe imaju neke ozbiljne supstancijalne zamerke na taj Nacrt medijske strategije".

Kako je rekla, za nju je jedan od osnovnih ciljeva Medijske strategije i rada na Medijskoj strategiji bolje poverenje, izgradnja medjusobnog poverenja.

"I apsolutno ne želim da se u jednom trenutku razmišlja da ćemo mi ići na usvajanje Medijske strategije, a da to nije prošlo kroz Radnu grupu, da Radna grupa ne zna tačno koji dokument ide, i da o tom dokumentu pričamo", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da došlo do greške kada je takav Nacrt poslat u Brisel.

"Mislim taj Nacrt su hteli da pošalju, ali je došlo do greške zato što su izbacivali neke supstancijalne stvari oko kojih su radili svih tih meseci u okviru Radne grupe. Ja želim da razumem zašto su izbačene, ko je izbacio i koje su tačno zamerke tih ljudi koji su izbacili i da sednemo zajedno ponovo sa medijskim i novinarskim udruženjima i da vidimo o čemu se radi", rekla je Brnabić.

Ona kaže da pokušava da ima potpuno otvoren kanal komunikacije s medijskim i novinarskim udruženjima.

"Da ne želimo da imamo najbolju moguću Medijsku strategiju koja je i do kraja sprovedena u tom potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu, ne bih ovo radila, i svakako ne bih ovo radila lično. Ponovo, došlo je do nekih, ne znam kako da kažem, isklizavanja u tom procesu. Ne znam zbog čega i ne znam kako i žao mi je što je do toga došlo. Sešćemo i videćemo kako to da popravimo", rekla je Brnabić za TV N1.

Tagovi: Ana Brnabić, Medijska strategija, Evropska unija, Vlada Srbije
PROČITAJ I OVO
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
PRILAGODBA
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
ZAGREB – Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.
Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PSIHOLOGIJA KUPNJE
Trgovci zasad jedini profitirali od krize
PULA - Već danima kupci do blagajni dolaze gotovo isključivo s punim kolicima, a prema neslužbenim informacijama promet kojeg dnevno ostvaruju trgovački lanci na razini je onoga kojeg obično ostvaruju u lipnju i visokoj predsezoni.
H&M u Kini pokrenuo proizvodnju zaštitnih maski za lice
MASKE
H&M u Kini pokrenuo proizvodnju zaštitnih maski za lice
STOCKHOLM – Švedski H&M je u petak izvijestio o pokretanju vlastite proizvodnje maski za lice za bolnice u Španjolskoj i Italiji, koji će se prema standardu N95/FFP2 proizvoditi u Kini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE