GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

British American Tobacco radi na cjepivu protiv Covida-19 koristeći lišće duhana

British American Tobacco radi na cjepivu protiv Covida-19 koristeći lišće duhana
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 13:12
Autor: SEEbiz
LONDON - British American Tobacco, proizvođač cigareta Dunhill i Lucky Strike, rekao je u srijedu da njegov biotehnički odjel radi na potencijalnom cjepivu protiv Covida-19, koristeći proteine izvađene iz listova duhana.

Kentucky BioProcessing (KBP), odjel koji razvija cjepivo, mogao bi proizvesti između 1-3 milijuna doza na tjedan, počevši od lipnja, rekla je tvrtka, uz pomoć vladinih agencija i proizvođača.

British American Tobacco rekao je da će KBP, ogranak američke jedinice BAT-a Reynolds American Inc,, razviti cjepivo na neprofitnoj osnovi.

Cjepivo, koje je trenutno na pretkliničkim ispitivanjima, koristi klonirani dio genetske sekvence Covida-19 da bi stvorio antigen koji se zatim ubacuje u biljke duhana za reprodukciju.

Nakon što su sakupljeni, antigeni - tvari koje induciraju imunološki odgovor u tijelu - ekstrahiraju se, pročišćavaju i ubacuju u tijelo za borbu protiv virusa, rekla je tvrtka.

Dodala je da je preparat koji razvija stabilan na sobnoj temperaturi, za razliku od klasičnih cjepiva za koja je često potrebno hlađenje.

KBP se našao na naslovnicama prije nekoliko godina kad je rekao da je proizveo učinkovit preparat protiv ebole pod nazivom ZMapp zajedno s Mapp Biopharmaceuticals iz Kalifornije.

Lijek čeka odobrenje Američke uprave za hranu i lijekove.

"Vjerujemo da smo napravili značajan iskorak s našom tehnološkom platformom za proizvodnju duhana i spremni smo raditi s vladama i svim sudionicima kako bismo pobijedili Covid-19", istaknuo je David O'Reilly, voditelj znanstvenog istraživanja BAT-a.

BAT je rekao da surađuje s američkom Upravom za hranu i lijekove na sljedećim koracima, kao i s britanskim zdravstvenim vlastima kako bi što prije počela klinička ispitivanja njegova cjepiva.

Tagovi: British American Tobacco, ZMapp, ebola, Kentucky BioProcessing, koronavirus, lišće duhana, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE