GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

British Airways otkazao liniju za Zagreb i u listopadu

British Airways otkazao liniju za Zagreb i u listopadu
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 10:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - British Airways u posljednjih je nekoliko dana odradio izmjene u svom redu letenja za listopad. Došlo je do daljnje redukcije na liniji London Heathrow - Zagreb.

Kako smo ranije najavili, British Airways odradio je 06. rujna posljednji let na liniji London - Zagreb te povukao iz prodaje sve letove do kraja ovog mjeseca. Kompanija je do jučer ponovno nudila svakodnevne letove na ovoj liniji od 01. listopada, savjetovali smo brojne putnike da pričekaju s kupnjom karata na tim letovima jer postoji mogućnost otkazivanja, što se sada i dogodilo, piše Croatian Aviation.

British Airways otkazao je sve letove do kraja listopada na ovoj liniji te kompanija neće prometovati prema Zagrebu u ostatku ovogodišnjeg ljetnog reda letenja.

No napravljena je promjena koja ostavlja mogućnost njenog povratka u zimskom redu letenja. Naime, od nedjelje, 25. listopada, kompanija nudi direktne letove na liniji London Heathrow - Zagreb četiri puta tjedno, svakog utorka, petka, subota i nedjelje. Letovi utorkom, subotom i nedjeljom su u popodnevnom, dok je let petkom najavljen u jutarnjem terminu. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320.

Redovno prometovanje zrakoplova na ovoj liniji ovisit će isključivo o stanju rezervacija i samom yieldu, činjenica jest da British Airways nudi povratne karte na ovoj liniji od kraja listopada za manje od 700 kuna, prije svega godinu dana gotovo da i nije bilo moguće pronaći direktni let između Zagreba i Londona za takav iznos.

Još jednom, kompanija nije uspjela postići zadovoljavajući poslovni rezultat na ovoj liniji u rujnu, postavlja se pitanje kako će to onda biti moguće u zimskom redu letenja kada je potražnja značajno slabija u odnosu na ljetne mjesece. Upravo iz tog razloga ostavljamo mogućnost daljnjeg otkazivanja letova na ovoj liniji i potpuno povlačenje British Airwaysa iz Zagreba do proljeća iduće godine.

Tagovi: British Airways, Zračna luka Zagreb, Heathrow
PROČITAJ I OVO
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
ŠIRENJE
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
LOS ANGELES - Njemački proizvođač sportske odjeće i opreme Puma želi proširiti svoju prisutnost i povećati prodaju svojih proizvoda u SAD-u, kako bi se još više približio svojim vodećim konkurentima Adidasu i Nikeu. U svjetlu tih napora, u Los Angelesu je otvoren centar za dizajn i razvoj, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE