GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanska mesna industrija traži radnu snagu među zatvorenicima

Britanska mesna industrija traži radnu snagu među zatvorenicima
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 15:51
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Klaonice, mesnice i prerađivači mesa u Velikoj Britaniji uzaludno pokušavaju riješiti problem nestašice radne snage koju su prouzročili pandemija covida 19 i brexit, a potraga ih je dovela i do zatvorenika, pišu britanski mediji.

Čelnici mesne industrije razgovarali su u ponedjeljak s vladom o mogućnostima povezivanja poduzeća sa zatvorima kako bi se popunila slobodna radna mjesta.

Udruga neovisnih dobavljača mesa za BBC je priopćila da trenutno imaju oko 14.000 slobodnih radnih mjesta, što odgovara oko 15 posto radne snage u sektoru.

Covid, brexit i percepcija o radnom mjestu u mesnoj industriji mogli bi izazvati "krizu zapošljavanja", upozorili su.

Poduzeća će se zato nastojati povezati s otvorenim zatvorima čiji su zatvorenici uključeni u program privremenog puštanja na slobodu radi stjecanja radnog iskustva (ROTL) i lakšeg povratka u zajednicu, izvijestila je udruga.

Tony Goodger iz udruge najavljuje da će kontaktirati članove kojima trebaju radnici i surađivati s ministarstvom pravosuđa kako bi ih povezali sa zatvorskim službama radi zapošljavanja sadašnjih i bivših zatvorenika.

Neki su članovi udruge već zaposlili zatvorenike preko ROTL-a, napomenuo je Goodger, dodavši da su "pristojni, vrijedni i spremni učiti", a mnogi su u zatvorima stekli i vještine zaštite sigurnosti hrane, što će im pomoći da se zaposle u mesnoj industriji.

Proizvođač purećeg mesa Bernard Matthews već je uspostavio veze sa zatvorom HMP Norwich i redovito ga posjećuje u sklopu ciklusa zapošljavanja kako bi procijenio kandidate i ponudio zatvorenicima ugovore koji počinju nakon njihova izlaska na slobodu.

Prehrambena industrija pokušala je pronaći radnike i među bivšim vojnicima, ali odaziv je bio slab, navodi BBC.

Tagovi: Britanska mesna industrija, zatvorenici, mesari
PROČITAJ I OVO
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
Ghetaldus se širi u Sloveniji
ŠIRENJE
Ghetaldus se širi u Sloveniji
LJUBLJANA - Hrvatska optika Ghetaldus, koja ove godine slavi 64. godišnjicu postojanja svoje poslovanje odlučila je proširiti na Sloveniju.
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE