GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Braća Pivac preuzimaju Kraš, skupština ESOP-a prodala im 18% svojih dionica

Braća Pivac preuzimaju Kraš, skupština ESOP-a prodala im 18% svojih dionica
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2019 / 12:57
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Skupština Kraš ESOP-a je na današnjoj sjednici ovlastila upravu Kraš ESOP-a da potpiše ugovor o prodaji dionica Kraša d.d. Mesnoj industriji braće Pivac.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Mesna industrija braće Pivac jutros javila skupštini ESOP-a s ponudom za kupnju u nakon što su u javnoj ponudi za preuzimanje Kraša, koja je istekla u ponoć, nudili 400 kuna po dionici.

Budući da Kraš ESOP ima 18 posto dionica Kraša, Mesna industrija braće Pivac će s tim dionicama imati 52 posto dionica s pravom glasa čime postaju većinski vlasnici.
Kako se moglo doznati, skupština je ovlastila Upravu Kraš ESOP-a da je minimalna cijena po kojoj se mogu prodati dionice Kraša braći Pivac 860 kuna (navodno i nešto više), što odgovara tromjesečnom ponderiranom prosjeku. Ostali uvjeti odnose se na to da se mora zadržati proizvodnju na postojećim lokacijama, zadržati sva prava radnika iz kolektivnih ugovora i drugih dokumenata koji se tiču radničkih prava.

Jednako tako, uvjet je i da se dionice ne smiju prodavati idućih 10 godina, a ako dođe do prodaje da sljedeći vlasnik mora poštivati sva navedena prava.

Tagovi: Mesna industrija Braća Pivac, Kraš ESOP, Kraš, Nebojša Šaranović, Kappastar Limited
PROČITAJ I OVO
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave  Kauflanda za nabavu i marketing
KARIJERE
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave Kauflanda za nabavu i marketing
ZAGREB - Dosadašnji direktor Nabave za svježe proizvode u Kauflandu Hrvatska k.d., Daniel Šturm, sada preuzima funkciju direktora i člana Uprave za Nabavu i Marketing.
Tedeschi: Kriza nije gotova, svi se moramo naučiti živjeti s njom
PORUKE
Tedeschi: Kriza nije gotova, svi se moramo naučiti živjeti s njom
ZAGREB - Vlada je bila dobro organizirana i pravovremeno je komunicirala te donijela mjere za gospodarstvo. Mnoge bitno bogatije i naprednije zemlje su prošle lošije, to nema veze s lijevom ili desnom politikom, nego dobrim upravljanjem u krizi, to je rezultat vođenja. Danas je život kod nas kvalitetniji nego u, primjerice, Španjolskoj, Italiji, Belgiji…, ali i mnogim drugim snažnijim državama od naše, ocijenio je za poslovniFM Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i većinski vlasnik Atlantic Grupe.
Pevex proveo anketu među kupcima o zaštitnim mjerama protiv zaraze, evo što su poručili
ANKETE
Pevex proveo anketu među kupcima o zaštitnim mjerama protiv zaraze, evo što su poručili
ZAGREB - Nakon što je ispitao zadovoljstvo kupaca zaštitnim mjerama od pandemije u njegovim trgovačkim centrima, prvi hrvatski trgovački lanac Pevex je ponudio kupcima najtraženiji zaštitni proizvod i to do tri puta jeftiniji od najviše dozvoljene cijene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE