GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch: Ažuriranje softvera u automobilima uskoro putem pametnih telefona

Bosch: Ažuriranje softvera u automobilima uskoro putem pametnih telefona
SOFTVER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2017 / 08:16
Autor: SEEbiz / Bug.hr
BERLIN - U budućnosti će vlasnici automobila moći poboljšati sigurnost, inteligenciju i učinkovitost svojih automobila bez ustajanja s kauča. Ažuriranje softvera automobila bit će jednostavno kao ažuriranje aplikacija na pametnim telefonima u današnje vrijeme.

Jedan potez na pametnom telefonu bit će dovoljan za automatsko ažuriranje softvera vozila ili preuzimanje novih funkcija izravno s oblaka – bez potrebe za odlaskom u radionicu.

„Za nekoliko će godina automatsko ažuriranje softvera biti moguće u svakom novom automobilu", kaže dr. Markus Heyn, član Boscheva upravnog odbora.

„Bežična ažuriranja izrazito su praktična za vozače. Osim toga, Bosch će ta online ažuriranja učiniti sigurnima i brzima", nastavlja Heyn.

Bosch je interno razvio sve značajke potrebne za navedeno bežično ažuriranje. One se sastoje od upravljačkih jedinica i komunikacijske infrastrukture u automobilu do tehnologija šifriranja i Boscheva oblaka za internet stvari.

Više elektronike, više funkcija, više softvera: automobil postaje pametni telefon na kotačima. Održavanje softvera u automobilu ažurnim stoga postaje sve važnije. Nove funkcije mogu osigurati dodatnu praktičnost, čak i nakon kupnje automobila. Bežično ažuriranje softvera stoga će uskoro postati standardna značajka. Današnja vozila imaju do čak 100 upravljačkih jedinica. Čak i kompaktni automobili imaju između 30 i 50. Njihov softver upravlja gotovo svakom funkcijom u vozilu. Osim toga, sve je više vozila povezano – na internet, s drugim automobilima te infrastrukturom. To predstavlja i veću opasnost od slabih karika u softveru vozila, kao i od manipulacije. U tom kontekstu ažuriranja softvera putem oblaka predstavljaju rješenje s kojim će automobili uvijek biti ažurni, a u skladu s time i sigurni.

„Automobili se voze po 15 godina ili više. Bežična ažuriranja softvera Boschev su doprinos održavanju softvera u vozilimastalno ažurnim, bez potrebe za odlaskom u radionicu", kaže Heyn.

Osim toga, ažuriranja putem oblaka znače da je moguće dodavati sve više funkcija, sa sve većim opsegom.

Ako je potrebni hardver već ugrađen, nova funkcija softvera može se isprobati i naknadno preuzeti. Na taj se način mogu primjerice dodati funkcije držanja vozila u prometnom traku i pomoći pri parkiranju. Od bežičnih ažuriranja softvera neće imati koristi samo vozači: u 2015. godini 15% svih opoziva u automobilskoj industriji u SAD-u bilo je povezano sa softverskim pogreškama. Četiri godine ranije ta je brojka iznosila samo 5 posto prema američkom istraživanju temeljenom na podacima Nacionalnog udruženja za sigurnost na autocestama (National Highway Traffic Safety Association – NHTSA).

„Za proizvođače automobila i njihove kupce takvi odlasci u radionicu predstavljaju veliki gubitak vremena i novca, a online ažuriranja mogu to značajno smanjiti", rekao je Heyn.

Pokretanje online sigurnosnih ažuriranja i odabir bilo kojih novih funkcija koje je potrebno preuzeti može se napraviti na vozačevu pametnom telefonu ili sustavu infozabave u automobilu. Te se informacije šalju u oblak koji djeluje kao neka vrsta trgovine za aplikacije, u kojem se nalaze spremna ažuriranja i koji pokreće postupak preuzimanja softvera na vozilo. Podaci se mogu preuzeti u pozadini dok se automobil kreće ili tijekom noći dok je parkiran u garaži. Čim vozilo bude u sigurnom stanju (primjerice kada se parkira), ažuriranja softvera instalirat će se na odgovarajuće upravljačke jedinice, pri čemu se odmah aktiviraju.

Složena sigurnosna arhitektura s „end-to-end" šifriranjem štiti prijenos podataka od neovlaštenog pristupa, što je razvijeno u Boschevoj podružnici Escrypt. U sučeljima oblaka za automobil, sigurni protokoli i filtri djeluju kao vatrozid za obranu od svih pokušaja hakiranja. Dodatna sigurnosna mjera je i slanje ažuriranja u sekvencama. Ako dođe do problema, postupak ažuriranja može se zaustaviti i prilagoditi. Tehnologija u središtu bežičnih ažuriranja je Boschev Automotive Cloud Suite. Njezini softverski elementi omogućavaju sve funkcije potrebne za bežično ažuriranje – vozačima, proizvođačima automobila te samim vozilima.

Tagovi: Bosch, ažuriranje softvera u automobilima, pametni telefoni, Markus Heyn
PROČITAJ I OVO
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
DIVIDENDA
Imperial Riviera otkrila ambicioznu politiku dividende
RAB - Imperial Riviera objavila je poprilično atraktivnu politiku dividendi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE