GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 08:39
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Tvrtka poduzetnika Ive Boscarole u srijedu je postala novi vlasnik Mercator hipermarketa Tabor II u trgovačkom centru u Mariboru. Nedavno je tvrtka već kupila poslovni prostor u trgovačkom centru City u centru ovog grada.

"U Boscarolu nastavljamo ulagati u razne projekte i aktivnosti, među kojima važnu ulogu imaju i nekretnine. S obzirom da smo prošle jeseni već započeli s intenzivnim ulaganjima na području Ljubljane, ovoga smo puta prepoznali prilike u Mariboru koji nas se pozitivno dojmio , jer je grad sve bolje uređen i, po našem mišljenju, ima značajan razvojni potencijal", napisali su u današnjem priopćenju.

Pojasnili su da su nedavno kupili 1100 četvornih metara poslovnih prostora u trgovačkom centru City u središtu Maribora, koje u početku planiraju iznajmljivati.

Sada su postali vlasnici još aktivnijeg trgovačkog centra u Ulici Eve Lovše u Taboru, koji je prodala Nova KBM. "Trgovački centar Tabor II u Mariboru jedan je od tri najveća trgovačka centra u Sloveniji i među pet najvećih Mercatorovih hipermarketa. Nalazi se u kompaktnom stambenom naselju Tabor u Mariboru, na izvrsnoj lokaciji s nekoliko glavnih prometnih veza ”, naveli su među razlozima interesa za ovaj objekt.

Spomenuti trgovački centar izgrađen je 2011. godine, a prostire se na 41.425 četvornih metara zemljišta. Raspolaže s 22.995 četvornih metara korisnog prostora namijenjenog trgovačkim, uslužnim i ugostiteljskim djelatnostima te s više od 800 parkirnih mjesta, od čega 570 u natkrivenoj garaži.

Osim trgovačkog centra Mercator, u sklopu kompleksa nalazi se još 50-ak trgovina različitih robnih marki, pružatelja bankarskih i drugih usluga te nekoliko ugostiteljskih objekata.

„Kompleks nudi i nove razvojne mogućnosti jer ima mogućnost nadogradnje i dogradnje tri poslovna tornja“, kaže Boscarol.

Dodali su kako su prije predaje ponude za kupnju proveli anketu među postojećim zakupcima, kupcima i stanovnicima šire okolice, "koji su svi izrazili zadovoljstvo dosadašnjim upraviteljem i samim centrom, lokacijom i ponudom". Dobivene su i neke informacije o tome kako objekt učiniti još atraktivnijim za korisnike te koje dodatne sadržaje žele”, naveli su.

"U Boscarolu, kao novom vlasniku, nastavljamo dugoročni ugovor o najmu cijelog centra koji je Mercator sklopio s prethodnim vlasnikom. Iskreno se veselimo dugoročnoj uspješnoj suradnji sa svim dionicima. Kako bismo opravdali povjerenje pokazuju nam kupci i stanovnici šireg mariborskog područja", priopćili su također.

Radno vrijeme i način rada trgovačkog centra ostaju nepromijenjeni.

Tagovi: Ivo Boscarol, Mercator, Fortenova, Tabor II, Maribor
PROČITAJ I OVO
Brodarski institut u tišini se gasi
SRAMOTNO
Brodarski institut u tišini se gasi

ZAGREB - Gotovo bez ikakvog interesa javnosti, u potpunoj tišini već dvije godine, Vlada polako gasi Brodarski institut u Zagrebu, za koji je još u studenome 2021. godine donesena odluka o likvidaciji.

Terme Čatež u polugodištu s većim prihodom i gubitkom
GUBITAK
Terme Čatež u polugodištu s većim prihodom i gubitkom
BREŽICE - Terme Čatež u prvom je polugodištu ove godine ostvarila nešto manje od 15 milijuna eura čistih prihoda od prodaje, što je 5,9 posto više nego u istom razdoblju lani.
Dobit Nikea nadmašila tržišna očekivanja, dionice skočile 8%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Nikea nadmašila tržišna očekivanja, dionice skočile 8%
NEW YORK - merički proizvođač sportske opreme, NIKE, objavio je poslovne rezultate za prvo fiskalno tromjesečje, koji su premašili očekivanja kada je u pitanju krajnji rezultat tvrtke.
EY: 50 milijardi dolara globalnog prihoda; najavljena nova ulaganja u AI
SJAJNE BROJKE
EY: 50 milijardi dolara globalnog prihoda; najavljena nova ulaganja u AI
ZAGREB – S povećanjem od 14,2 posto u prihodima, konzultantsko-revizorska tvrtka EY zabilježila je jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja. Financijsku godinu koja je završila u lipnju ove godine, obilježila su ulaganja od 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i ljude, dok je 1,4 milijarde dolara uloženo u pokretanje platforme EY.ai.
Mercator-S otvara novi logističko-distributivni centar u Srbiji
INVESTICIJE
Mercator-S otvara novi logističko-distributivni centar u Srbiji
BEOGRAD - Mercator-S najavio je da će na Novom Beogradu otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svjetskim standardima iz kojeg će krenuti kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 trgovina IDEA, Roda marketa i Mercator hipermarketa koji se nalaze u više od 80 mesta širom Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE