GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 08:39
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Tvrtka poduzetnika Ive Boscarole u srijedu je postala novi vlasnik Mercator hipermarketa Tabor II u trgovačkom centru u Mariboru. Nedavno je tvrtka već kupila poslovni prostor u trgovačkom centru City u centru ovog grada.

"U Boscarolu nastavljamo ulagati u razne projekte i aktivnosti, među kojima važnu ulogu imaju i nekretnine. S obzirom da smo prošle jeseni već započeli s intenzivnim ulaganjima na području Ljubljane, ovoga smo puta prepoznali prilike u Mariboru koji nas se pozitivno dojmio , jer je grad sve bolje uređen i, po našem mišljenju, ima značajan razvojni potencijal", napisali su u današnjem priopćenju.

Pojasnili su da su nedavno kupili 1100 četvornih metara poslovnih prostora u trgovačkom centru City u središtu Maribora, koje u početku planiraju iznajmljivati.

Sada su postali vlasnici još aktivnijeg trgovačkog centra u Ulici Eve Lovše u Taboru, koji je prodala Nova KBM. "Trgovački centar Tabor II u Mariboru jedan je od tri najveća trgovačka centra u Sloveniji i među pet najvećih Mercatorovih hipermarketa. Nalazi se u kompaktnom stambenom naselju Tabor u Mariboru, na izvrsnoj lokaciji s nekoliko glavnih prometnih veza ”, naveli su među razlozima interesa za ovaj objekt.

Spomenuti trgovački centar izgrađen je 2011. godine, a prostire se na 41.425 četvornih metara zemljišta. Raspolaže s 22.995 četvornih metara korisnog prostora namijenjenog trgovačkim, uslužnim i ugostiteljskim djelatnostima te s više od 800 parkirnih mjesta, od čega 570 u natkrivenoj garaži.

Osim trgovačkog centra Mercator, u sklopu kompleksa nalazi se još 50-ak trgovina različitih robnih marki, pružatelja bankarskih i drugih usluga te nekoliko ugostiteljskih objekata.

„Kompleks nudi i nove razvojne mogućnosti jer ima mogućnost nadogradnje i dogradnje tri poslovna tornja“, kaže Boscarol.

Dodali su kako su prije predaje ponude za kupnju proveli anketu među postojećim zakupcima, kupcima i stanovnicima šire okolice, "koji su svi izrazili zadovoljstvo dosadašnjim upraviteljem i samim centrom, lokacijom i ponudom". Dobivene su i neke informacije o tome kako objekt učiniti još atraktivnijim za korisnike te koje dodatne sadržaje žele”, naveli su.

"U Boscarolu, kao novom vlasniku, nastavljamo dugoročni ugovor o najmu cijelog centra koji je Mercator sklopio s prethodnim vlasnikom. Iskreno se veselimo dugoročnoj uspješnoj suradnji sa svim dionicima. Kako bismo opravdali povjerenje pokazuju nam kupci i stanovnici šireg mariborskog područja", priopćili su također.

Radno vrijeme i način rada trgovačkog centra ostaju nepromijenjeni.

Tagovi: Ivo Boscarol, Mercator, Fortenova, Tabor II, Maribor
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE