GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boscarol donirao 25 milijuna eura općini Ajdovščina

Boscarol donirao 25 milijuna eura općini Ajdovščina
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2022 / 21:04
Autor: SEEbiz
AJDOVŠČINA - Sad već bivši vlasnik Pipistrela (nedavno prodan američkom textronu) Ivo Boscarol donirao je čak 25 milijuna eura općini Ajdovščina.

Veći dio donacije već je na računu Općine Ajdovščina. Potpisali su ugovor u koje će se svrhe koristiti novac vrijedan 25 milijuna eura koji su Boscaroli donirali od kupoprodajne cijene za prodaju većinskog udjela u Pipistrelu.

Na općinskom računu je 21 milijun eura koji su namijenjeni za tri projekta - izgradnju novog doma zdravlja Ajdovščina, helikoptersko-spasilačkog centra te hortikulturno uređenje grada i okolice.

Neki projekti hortikulturnog uređenja Ajdovščine i sela već su gotovi, pa će općina uskoro početi povlačiti milijun eura za tu namjenu.

"Početak dodatne sadnje možemo očekivati ove godine. Završetak ovog projekta sigurno će biti u roku od dvije godine", rekao je na potpisivanju ugovora o donaciji gradonačelnik Ajdovščine Tadej Beočanin.

Općina će provesti javni arhitektonski natječaj za izgradnju Doma zdravlja i ljekarne koji će biti raspisan početkom ljeta.

Boscarolovi su za izgradnju i uređenje Muzeja zrakoplovstva namijenili još četiri milijuna eura, a donaciju će dobiti općina Ajdovščina kada stekne zemljište i krene u zahvate izgradnje, čiji se završetak, prema riječima ajdovskog načelnika, očekuje u 2026.

Osim Doma zdravlja i ljekarne, u logističkom centru bit će izgrađen vatrogasno-spasilački centar i nova policijska postaja, tako da će sve spasilačke službe biti objedinjene u jednom dijelu grada. No, budući da će se dom zdravlja iz centra grada premjestiti na rub, općina želi uspostaviti i javni prijevoz.

Ivo Boscarol također je danas rekao da ovo sigurno nije posljednja donacija, a dio sredstava želi i namijeniti kupnji jedne od slovenskih tvrtki. Želio je da se bivši "divovi" poput Fructala ili Elana vrate u slovensko vlasništvo, no nije se uspio dogovoriti sa sadašnjim stranim vlasnicima da ih otkupe. Stoga sada traži prilike među ostalim bivšim slovenskim tvrtkama.

Njegova nova tvrtka Boscarol d.o.o. no dio kupoprodajne cijene uložit će i u nekretnine, a u budućnosti bi mogla čak i graditi nove i pristupačne stambene jedinice.

Tagovi: Ivo Boscarol, Pipistrel, Textron, Tadej Beočanin, Ajdovščina
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE