GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Mikšić kupio novu tvornicu u Baranji, EcoCortec postaje europski lider

Boris Mikšić kupio novu tvornicu u Baranji, EcoCortec postaje europski lider
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 18:23
Autor: SEEbiz
BELI MANASTIR -  EcoCortec 11. listopada otvara novu tvornicu u  Belom Manastiru.

S obzirom na odlično poslovanje EcoCorteca, vlasnik Boris Mikšić, odlučio je proširiti kapacitete na EcoCortecovom kompleksu u Belom Manastiru. Kako je bilo i planirano, kupljena je nova tvornicu za preradu polimera, površine 1000 m2. U novoj tvornici će se proizvoditi Cortec-ov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® te će u njoj biti i pogon za recikliranje.

Zgrada će biti opremljena s najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale. To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina kao i potrošnje energije. Ovaj model kružnog gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode. Nova tvornica imat će skladišta za sirovine i gotove proizvode i bit će podijeljena u dva proizvodna pogona:

1. Smješavanje i proizvodnja masterbatcha – s najsuvremenijim, visokoučinkovitim ekstruderom, dizajniranim za obradu bio-polimera na svjetskoj razini. To će EcoCortecu omogućiti bolju održivosti i ekonomičniju proizvodnju.

2. Hala za regranulaciju – s novom linijom za recikliranje koja će postaviti nove standarde u recikliranju materijala koji se teško obrađuju, kao što su jako tiskani filmovi i vrlo vlažni materijali.

Tvrtka je također nedavno kupila novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Instaliran je i novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija.

Vlasnik Cortec korporacije, Boris Mikšić, vrlo je zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj. Prošle godine, udvostručio je svoja ulaganja u Hrvatskoj kupnjom zemljišta i tvornice u Splitu za proizvodnju Cortecovih patentiranih kemijskih proizvoda a sada širi i proizvodnju u Baranji. „Hrvatsku smo zadnjih godina pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo jedan od glavnih centara Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec®, logistički i proizvodni centar u Splitu, te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta. ” kaže Mikšić.

Kompleks tvornica bio-plastike u Belom Manastiru, EcoCortec®, specijalizirane su za proizvodnju „zelenih“ folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji opskrbljuje se cijela Europa ali i Azija i SAD. EcoCortec® je opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Cortecove VpCI® patentirane folije, vrećice i papiri koriste se u bezbroj industrija i aplikacija diljem svijeta, pružajući korisnicima jednostavan i učinkovit način zaštite od korozije. Tvrtka također razvija i proizvodi više opcija zelene ambalaže bez inhibitora korozije. Biorazgradivi materijali koji se mogu kompostirati postaju standard u modernoj industriji pakiranja i EcoCortrecov tim znanstvenika i inženjera već godinama radi na razvoju pametnih rješenja za pakiranje koja nisu opasna za okoliš, ali će omogućiti najjaču zaštitu od korozije i u potpunosti zadovoljiti kupce.

„Ovim proširenjem, EcoCortec će postati najveća tvornica za proizvodnju zelenih ekoloških folija i vrećica u Europi. Odličan proizvod, uhodani tim i jasna vizija zaslužni su za nas uspjeh. Od naših skromnih početaka u Hrvatskoj uspjeli smo se nadmetnuti kao lider u Europi i šire. Moja misija je brendiranje Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste“, zaključuje Boris Mikšić.

Tagovi: Boris Mikšić, EcoCortec, Baranja, antikorozivna zaštita
PROČITAJ I OVO
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
ŠTRAJK
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
NEW YORK - Više od 1100 zaposlenika-članova sindikata New York Timesa obustavit će u četvrtak rad na jedan dan nakon što nisu uspjeli pregovori s izdavačem tih novina o "cjelovitom i pravednom ugovoru", priopćio je sindikat .
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE