GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 14:13
Autor: SEEbiz
SPLIT - Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, predstavio je novu uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Splitu, koji je postao prvi grad u Jugoistočnoj Europi u kojoj Bolt uvodi ovu opciju.

Na predstavljanju najnovije usluge prisustvovali su Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu te Ivan Begović, specijalist operativnih poslova u Boltu Hrvatska. 

Boltova usluga iznajmljivanja električnih romobila je na drugim tržištima, kao što su Španjolska i Portugal, iznimno dobro prihvaćena od strane korisnika zato što se radi o odličnoj alternativi automobilima za kraća putovanja, osobito u gradovima gdje je svakodnevni promet iznimno zagušen. Korištenje romobila smanjuje broj automobila na cestama što istovremeno rješava problem gužvi i smanjuje zagađenje okoliša što je dio Boltovog Zelenog plana na globalnoj razini.

Markus Villig, direktor i osnivač Bolta, rekao je: “Naša misija u Boltu je omogućiti ljudima brže i jednostavnije kretanje gradom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Split. Svaka četvrta vožnja u Splitu je kraća od 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom. Na ovaj način rješavamo dva problema: smanjujemo broj vožnji automobilom te štedimo vrijeme i novac naših korisnika.”

Bolt će veliku pažnju posvetiti sigurnosti korisnika, ali i romobila tijekom vožnje te će kontinuirano raditi na uspostavljanju najboljih sigurnosnih praksi za korištenje romobila u Splitu. Vožnja romobilom dopuštena je samo punoljetnim osobama što će se regulirati unošenjem datuma rođenja u aplikaciju.

Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu, rekao je: “Tijekom vožnje romobilom najvažnija nam je sigurnost naših korisnika, ali i drugih ljudi. S obzirom na to, računamo na senzibilitet ljudi u Splitu te odgovornosti prema drugim sudionicima u prometu i romobilima. Naš cilj je uspostaviti najbolje prakse za korištenje romobila kako bi u ljetnoj sezoni, kada će biti najpotrebnije, usluga mogla odlično funkcionirati. ”

Bolt električni romobili bit će smješteni u središtu Splita

Bolt će u Splitu koristiti najnoviji model romobila izrađen po mjeri upravo za tvrtkine potrebe. Brzina romobila je do 20 km/h, a na određenim posebnim područjima, kao što je recimo okolica Dioklecijanove palače, brzina je ograničena do 10 km/h. Bitno je naglasiti kako unutrašnjost same palače jedno od područja na kojima vožnja romobilom nije dozvoljena. Za početak će se rasporediti 150 romobila koji će biti smješteni u središtu Splita na prometnim žarištima i frekventnim lokacijama kao što su Riva, Matejuška, autobusni kolodvor, HNK Split i mnoge druge. Tvrtka je spremna povećati broj vozila prema potrebama korisnika. Svaki romobil dolazi s ugrađenim GPS uređajem koji će pružati uvid u lokacije njihovog preuzimanja i ostavljanja. A svako jutro, Bolt će rasporediti romobile na njihova predodređena mjesta. Bolt vodi računa o propisnom parkiranju romobila, te jednako kao i građani Splita, želi da grad izgleda i funkcionira dobro. Stoga ukoliko korisnik želi ostaviti romobil na području koje je u Bolt aplikaciji označeno crvenom bojom, korisnik će biti upozoren da će takva praksa rezultirati novčanom kaznom koja iznosi 300 kuna.

Romobil se može otključati skeniranjem QR koda 

Svi korisnici vidjet će ikonu za romobil u svojoj aplikaciji nakon ažuriranja. Odabirom ikone korisnik će biti preusmjeren na sučelje za najam romobila. Osobe koje još nisu instalirale Bolt aplikaciju mogu je preuzeti iz trgovina Google Play ili Apple Store. Romobil se može otključati skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila. Prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku pokazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje romobila.

Cijena korištenja

Otključavanje romobila iznosit će 4 kune te će cijena korištenja biti 1.30 kuna po minuti vožnje. Kako bi proslavio lansiranje električnih romobila u Splitu, Bolt će omogućiti besplatno otključavanje vozila prvih mjesec dana, odnosno do 26. ožujka. Za primjer možemo uzeti vožnju od 10 minuta, što je dovoljno da se pređe nekoliko kilometara u gradu, koja će na kraju korisnika koštati 13 kuna. Prema stopi prije početka ljetne sezone, korisnici dnevno mogu potrošiti najviše 100 kuna na vožnju romobilom.

Bolt je prvi pružatelj usluge prijevoza koji je omogućio najam vožnje automobilom i iznajmljivanja električnih romobila na istoj aplikaciji. Korištenje samo jedne aplikacije za više vrsta prijevoza olakšava korisnicima upravljanje vlastitim potrebama za različitim vrstama prijevoza.

Tagovi: Bolt, električni romobili, Split, Paul Alvarez Gentles, Markus Villig
PROČITAJ I OVO
Prodaja H&M-a potonula u ožujku, očekuje gubitak u drugom fiskalnom kvartalu
POTONUĆE
Prodaja H&M-a potonula u ožujku, očekuje gubitak u drugom fiskalnom kvartalu
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u petak da mu je prodaja u ožujku gotovo prepolovljena zbog pandemije koronavirusa, predviđajući da će drugo fiskalno tromjesečje zaključiti s gubitkom.
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
OPG
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
ZAGREB - Konzum očekuje da će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti.
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
LETOVI
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
ZAGREB – Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu.
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
OČAJ
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow najavila je da će zbog smanjenog broja letova u koronakrizi zatvoriti jednu od dvije sletne piste, određujući kao prioritet prijevoz medicinskih potrepština.
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
TEŠKO POGOĐENI
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
ZAGREB - Dva tjedna od zatvaranja objekata promet u ugostiteljstvu pao je za više od 90 posto, a s obzirom na mjere socijalne distanciranosti i neizvjesnost oko ponovnog rada, za tu je djelatnost pandemija covid-a 19 "restoragedon", kaže predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE