GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 14:13
Autor: SEEbiz
SPLIT - Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, predstavio je novu uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Splitu, koji je postao prvi grad u Jugoistočnoj Europi u kojoj Bolt uvodi ovu opciju.

Na predstavljanju najnovije usluge prisustvovali su Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu te Ivan Begović, specijalist operativnih poslova u Boltu Hrvatska. 

Boltova usluga iznajmljivanja električnih romobila je na drugim tržištima, kao što su Španjolska i Portugal, iznimno dobro prihvaćena od strane korisnika zato što se radi o odličnoj alternativi automobilima za kraća putovanja, osobito u gradovima gdje je svakodnevni promet iznimno zagušen. Korištenje romobila smanjuje broj automobila na cestama što istovremeno rješava problem gužvi i smanjuje zagađenje okoliša što je dio Boltovog Zelenog plana na globalnoj razini.

Markus Villig, direktor i osnivač Bolta, rekao je: “Naša misija u Boltu je omogućiti ljudima brže i jednostavnije kretanje gradom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Split. Svaka četvrta vožnja u Splitu je kraća od 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom. Na ovaj način rješavamo dva problema: smanjujemo broj vožnji automobilom te štedimo vrijeme i novac naših korisnika.”

Bolt će veliku pažnju posvetiti sigurnosti korisnika, ali i romobila tijekom vožnje te će kontinuirano raditi na uspostavljanju najboljih sigurnosnih praksi za korištenje romobila u Splitu. Vožnja romobilom dopuštena je samo punoljetnim osobama što će se regulirati unošenjem datuma rođenja u aplikaciju.

Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu, rekao je: “Tijekom vožnje romobilom najvažnija nam je sigurnost naših korisnika, ali i drugih ljudi. S obzirom na to, računamo na senzibilitet ljudi u Splitu te odgovornosti prema drugim sudionicima u prometu i romobilima. Naš cilj je uspostaviti najbolje prakse za korištenje romobila kako bi u ljetnoj sezoni, kada će biti najpotrebnije, usluga mogla odlično funkcionirati. ”

Bolt električni romobili bit će smješteni u središtu Splita

Bolt će u Splitu koristiti najnoviji model romobila izrađen po mjeri upravo za tvrtkine potrebe. Brzina romobila je do 20 km/h, a na određenim posebnim područjima, kao što je recimo okolica Dioklecijanove palače, brzina je ograničena do 10 km/h. Bitno je naglasiti kako unutrašnjost same palače jedno od područja na kojima vožnja romobilom nije dozvoljena. Za početak će se rasporediti 150 romobila koji će biti smješteni u središtu Splita na prometnim žarištima i frekventnim lokacijama kao što su Riva, Matejuška, autobusni kolodvor, HNK Split i mnoge druge. Tvrtka je spremna povećati broj vozila prema potrebama korisnika. Svaki romobil dolazi s ugrađenim GPS uređajem koji će pružati uvid u lokacije njihovog preuzimanja i ostavljanja. A svako jutro, Bolt će rasporediti romobile na njihova predodređena mjesta. Bolt vodi računa o propisnom parkiranju romobila, te jednako kao i građani Splita, želi da grad izgleda i funkcionira dobro. Stoga ukoliko korisnik želi ostaviti romobil na području koje je u Bolt aplikaciji označeno crvenom bojom, korisnik će biti upozoren da će takva praksa rezultirati novčanom kaznom koja iznosi 300 kuna.

Romobil se može otključati skeniranjem QR koda 

Svi korisnici vidjet će ikonu za romobil u svojoj aplikaciji nakon ažuriranja. Odabirom ikone korisnik će biti preusmjeren na sučelje za najam romobila. Osobe koje još nisu instalirale Bolt aplikaciju mogu je preuzeti iz trgovina Google Play ili Apple Store. Romobil se može otključati skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila. Prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku pokazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje romobila.

Cijena korištenja

Otključavanje romobila iznosit će 4 kune te će cijena korištenja biti 1.30 kuna po minuti vožnje. Kako bi proslavio lansiranje električnih romobila u Splitu, Bolt će omogućiti besplatno otključavanje vozila prvih mjesec dana, odnosno do 26. ožujka. Za primjer možemo uzeti vožnju od 10 minuta, što je dovoljno da se pređe nekoliko kilometara u gradu, koja će na kraju korisnika koštati 13 kuna. Prema stopi prije početka ljetne sezone, korisnici dnevno mogu potrošiti najviše 100 kuna na vožnju romobilom.

Bolt je prvi pružatelj usluge prijevoza koji je omogućio najam vožnje automobilom i iznajmljivanja električnih romobila na istoj aplikaciji. Korištenje samo jedne aplikacije za više vrsta prijevoza olakšava korisnicima upravljanje vlastitim potrebama za različitim vrstama prijevoza.

Tagovi: Bolt, električni romobili, Split, Paul Alvarez Gentles, Markus Villig
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE