GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu

Bolt uvodi iznajmljivanje električnih romobila u Splitu
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 14:13
Autor: SEEbiz
SPLIT - Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, predstavio je novu uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Splitu, koji je postao prvi grad u Jugoistočnoj Europi u kojoj Bolt uvodi ovu opciju.

Na predstavljanju najnovije usluge prisustvovali su Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu te Ivan Begović, specijalist operativnih poslova u Boltu Hrvatska. 

Boltova usluga iznajmljivanja električnih romobila je na drugim tržištima, kao što su Španjolska i Portugal, iznimno dobro prihvaćena od strane korisnika zato što se radi o odličnoj alternativi automobilima za kraća putovanja, osobito u gradovima gdje je svakodnevni promet iznimno zagušen. Korištenje romobila smanjuje broj automobila na cestama što istovremeno rješava problem gužvi i smanjuje zagađenje okoliša što je dio Boltovog Zelenog plana na globalnoj razini.

Markus Villig, direktor i osnivač Bolta, rekao je: “Naša misija u Boltu je omogućiti ljudima brže i jednostavnije kretanje gradom. Izbjegavanje gužve, osobito tijekom ljetne sezone, je veliki problem u gradovima kao što je Split. Svaka četvrta vožnja u Splitu je kraća od 3 kilometra što ga čini idealnim gradom za putovanja romobilom. Na ovaj način rješavamo dva problema: smanjujemo broj vožnji automobilom te štedimo vrijeme i novac naših korisnika.”

Bolt će veliku pažnju posvetiti sigurnosti korisnika, ali i romobila tijekom vožnje te će kontinuirano raditi na uspostavljanju najboljih sigurnosnih praksi za korištenje romobila u Splitu. Vožnja romobilom dopuštena je samo punoljetnim osobama što će se regulirati unošenjem datuma rođenja u aplikaciju.

Paul Alvarez Gentles, regionalni menadžer za romobile u Boltu, rekao je: “Tijekom vožnje romobilom najvažnija nam je sigurnost naših korisnika, ali i drugih ljudi. S obzirom na to, računamo na senzibilitet ljudi u Splitu te odgovornosti prema drugim sudionicima u prometu i romobilima. Naš cilj je uspostaviti najbolje prakse za korištenje romobila kako bi u ljetnoj sezoni, kada će biti najpotrebnije, usluga mogla odlično funkcionirati. ”

Bolt električni romobili bit će smješteni u središtu Splita

Bolt će u Splitu koristiti najnoviji model romobila izrađen po mjeri upravo za tvrtkine potrebe. Brzina romobila je do 20 km/h, a na određenim posebnim područjima, kao što je recimo okolica Dioklecijanove palače, brzina je ograničena do 10 km/h. Bitno je naglasiti kako unutrašnjost same palače jedno od područja na kojima vožnja romobilom nije dozvoljena. Za početak će se rasporediti 150 romobila koji će biti smješteni u središtu Splita na prometnim žarištima i frekventnim lokacijama kao što su Riva, Matejuška, autobusni kolodvor, HNK Split i mnoge druge. Tvrtka je spremna povećati broj vozila prema potrebama korisnika. Svaki romobil dolazi s ugrađenim GPS uređajem koji će pružati uvid u lokacije njihovog preuzimanja i ostavljanja. A svako jutro, Bolt će rasporediti romobile na njihova predodređena mjesta. Bolt vodi računa o propisnom parkiranju romobila, te jednako kao i građani Splita, želi da grad izgleda i funkcionira dobro. Stoga ukoliko korisnik želi ostaviti romobil na području koje je u Bolt aplikaciji označeno crvenom bojom, korisnik će biti upozoren da će takva praksa rezultirati novčanom kaznom koja iznosi 300 kuna.

Romobil se može otključati skeniranjem QR koda 

Svi korisnici vidjet će ikonu za romobil u svojoj aplikaciji nakon ažuriranja. Odabirom ikone korisnik će biti preusmjeren na sučelje za najam romobila. Osobe koje još nisu instalirale Bolt aplikaciju mogu je preuzeti iz trgovina Google Play ili Apple Store. Romobil se može otključati skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila. Prije prve upotrebe, aplikacija će korisniku pokazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje romobila.

Cijena korištenja

Otključavanje romobila iznosit će 4 kune te će cijena korištenja biti 1.30 kuna po minuti vožnje. Kako bi proslavio lansiranje električnih romobila u Splitu, Bolt će omogućiti besplatno otključavanje vozila prvih mjesec dana, odnosno do 26. ožujka. Za primjer možemo uzeti vožnju od 10 minuta, što je dovoljno da se pređe nekoliko kilometara u gradu, koja će na kraju korisnika koštati 13 kuna. Prema stopi prije početka ljetne sezone, korisnici dnevno mogu potrošiti najviše 100 kuna na vožnju romobilom.

Bolt je prvi pružatelj usluge prijevoza koji je omogućio najam vožnje automobilom i iznajmljivanja električnih romobila na istoj aplikaciji. Korištenje samo jedne aplikacije za više vrsta prijevoza olakšava korisnicima upravljanje vlastitim potrebama za različitim vrstama prijevoza.

Tagovi: Bolt, električni romobili, Split, Paul Alvarez Gentles, Markus Villig
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE