GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolnica Meljine potonula u stečaj

Bolnica Meljine potonula u stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2018 / 09:19
Autor: SEEbiz / RTCG
HERCEG NOVI - Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine.

Stečaj je uveden 9. avgusta na prijedlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Za stečajnog upravnika kompanije, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, imenovan je Saša Zejak.

"Imajući u vidu broj dana blokade računa dužnika, kao i visinu iznosa blokade, Sud zaključuje da je na strani dužnika nastupila trajnija nesposobnost plaćanja u smislu člana 12 Zakona o stečaju, te da j e s toga ispunjen jedan od dva ste čajna razloga", navodi se u rješenju Privrednog suda, koje potpisuje predsjednik Blažo Jovanić.

U informaciji o finansijskom položaju Kneževićeve kompanije koju je, nakon što je Mihajlović Elez dostavila sudu zahtjev za uvođenje stečaja, sastavio Zejak navodi se da je Meljine kompleks godinama akumulirala gubitke i izbjegavala plaćanje obaveza.

Kompanija je, prema podacima Centralne banke, u neprekidnoj blokadi od 8. aprila 2016. godine, a da je iznos blokade 10. avgusta bio 349.517 eura.

Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 25. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano tri dana kasnije.

Tagovi: Bolnica Meljine, Duško Knežević, Atlas Grupa, Meljine kompleks
PROČITAJ I OVO
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE