GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanovićev prioritet je nova dokapitalizacija Đure Đakovića

Bogdanovićev prioritet je nova dokapitalizacija Đure Đakovića
TEŽAK ZADATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2017 / 08:14
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Tomislav Mazal s prvim će danom 2018. godine napustiti čelno mjesto Đure Đaković Holdinga.

Tvrtku je vodio od 2014., prethodno je bio i član uprave, a mandat mu ističe zadnjeg dana 2017. Kako se nije ni prijavio na natječaj za novog predsjednika Uprave, Vlada je na njegovo mjesto postavila kolegu iz uprave Marka Bogdanovića.

Marko Bogdanović karijeru je počeo graditi u Ledu gdje je obnašao neke bitne menadžerske poslove. Tako je od svibnja 2004. do prosinca 2006. bio asistent direktora proizvodnje. Zatim je od prosinca 2006. do lipnja 2008. bio izvršni direktor za investicije i održavanje. Naposlijetku, četiri je godine (od lipnja 2008. do svbinja 2012.) obnašao dužnost direktora proizvodnje u Ledu. Bio je odgovoran za ukupnu proizvodnju i investicije Leda u Hrvatskoj, kao i povezanih društava u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori. 

U kasno poroljeće 2012. postaje član Uprave Đure Đakovića. Paralelno, opd listopasda 2014. do siječnja 2016. bio je glavni izvršni direktor Đuro Đaković Inženjeringa. 
Srednju školu pohađao je u SAD-u, a 1999. diplomirao je strojarstvo na Sveučilištu u Zagrebu. 

Đuri Đakoviću treba svježi kapital, a posljednji pokušaj dokapitalizacije nije uspio. Kuvajćani iz tvrtke Crni čelik nisu uplatili 256 milijuna kuna. 

Tvrtka je zbog akumuliranih gubitaka u razdoblju od 2014. – 2017. provelo dvije dokapitalizacije te je i dalje nastavilo s aktivnostima u pronalaženju kapitala.
Jasno je kako grupaciji predstoji rješavanje preostalih problema što treba dovesti do dugoročno održivog poslovanja, budući da segmente koji nisu uspjeli provesti sve mjere restrukturiranja očekuju daljnji koraci u 2018.godini.

Investitori su jasno pokazali da misle kako Đaković ne može ostvariti svoje ciljeve bez dodatnog kapitala. Naime, dionice danas vrijede samo 18,50 kuna. Prije samo dva mjeseca, 25. listopada, vrijedile su dvostruko više (37 kuna). Jasan je to znak da će Bogdanović imati kao svoj najvažniji zadatak prikupljanje svježeg kapitala. Valjda će mu u tome pomoći i ministar državne imovine Goran Marić koji je navodno nije sa simpatijama gledao na njegovog prethodnika Tomislava Mazala. 

Tagovi: Đuro Đaković, Marko Bogdanović, Tomislav Mazal, Goran Marić, Crni čelik, Ledo
PROČITAJ I OVO
Gubitak HT Eroneta u prvom polugodištu blizu 3,4 miliona KM
U MINUSU
Gubitak HT Eroneta u prvom polugodištu blizu 3,4 miliona KM
MOSTAR - Kompanija HT Eronet iz Mostara u prvom polugodištu poslovala je sa gubitkom od oko 3,4 miliona KM, izjavila je izvršni direktorica za finansije Gordana Bilić.
Jamp nastavio povećavati udjel u Bosnalijeku
DOKUP
Jamp nastavio povećavati udjel u Bosnalijeku
SARAJEVO - Kompanija Jamp s.r.o. iz Slovačke nastavila je povećavati udio u sarajevskom Bosnalijeku.
Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
RAČUNI
Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 19 posto, a njihov iznos za 15 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
LINIJE
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
ZAGREB - Ove nedjelje, 2. kolovoza, poznata njemačka niskobudžetna aviokompanija obnovila je promet na liniji Stuttgart - Osijek.
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
JASNA PORUKA
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
ZAGREB - Danima se već u kuloarima spominje kako su platfotmu Možemo! izdašno financirali Emil Tedeschi i Atlantic Grupa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE