GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing: Šesti uzastopni kvartalni gubitak

Boeing: Šesti uzastopni kvartalni gubitak
CRNA SERIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 08:16
Autor: SEEbiz
SEATTLE - Američki proizvođač aviona Boeing u srijedu je prijavio gubitak od 537 milijuna dolara u prvom kvartalu 2021. godine, ali kompanija je navela da očekuje “snažan oporavak” ove godine.

Gubitak je 10 posto manji od lanjskog, ali veći nego su očekivali analitičari. Ujedno, bio je to šesti uzastopni kvartalni gubitak Boeinga.

“Iako utjecaji COVID-a 19 i dalje predstavljaju izazov za cjelokupno tržište, 2021. godinu gledamo kao ključnu tačku preokreta za našu industriju kako se ubrzava distribucija vakcina i zajedno radimo između vlade i industrije kako bismo omogućili snažan oporavak”, rekao je čelnik Boeinga Dave Calhoun.

Naglasio je da nastavljaju raditi sa globalnim regulatorima i kupcima na sigurnom povratku u promet putničkih aviona 737 MAX-a.

Boeing je zbog dvije avionske nesreće u kojima je poginulo 346 putnika obustavio isporuke, a u ožujku 2019. zabranio let aviona tipa 737 MAX.

Od odobrenja Američke državne uprave za civilnu avijaciju (FAA) za nastavak rada u studenom prošle godine, kompanija je isporučila više od 85 737 MAX aviona kupcima širom svijeta.

Tagovi: Boeing, Boeing 737 MAX, Dave Calhoun, Airbus, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE