GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing prekida proizvodnju modela 747

Boeing prekida proizvodnju modela 747
PREKID
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 12:54
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SEATTLE - Kompanija Boeing planira prekinuti proizvodnju svog aviona 747 jumbo jet (preciznije 747-8) za dvije godine.

Glasnogovornik Boeinga nije potvrdio ni odbacio navode o prekidu proizvodnje, ali je kazao da je kompaniji potrebno "više od dvije godine" da završi sve narudžbe.

Nije tajna da Boeing ima problema s neprijatljskih nastrojenim tržištem i vlastitim poteškoćama. Čak i prije pandemije koronavirusa se avioindustrija prebacila na manje i ekonomičnije avione s dva motora kao što je model 787 Dreamliner. Petnaest neisporučenih primjeraka modela 747 je namijenjeno za transport tereta od čega 12 pripada UPS-u.

Model 747-8 je također kasnio i premašio budžet, a vjeruje se da stvara gubitke od 2016. godine. Posljednu narudžbu putničkog aviona predstavljao je Air Force One 2017. godine, piše Engadget.

Prekid proizvodnje modela 747 će značiti završetak velikog poglavlja u povijesti avijacije. Ovaj model je u službi duže od 50 godina, a počela ga je koristiti kompanija PanAm u siječnju 1970. godine. Njegovo izbočenje gornjeg dijela ga je učinilo prepoznatljivim. Boeing 747 će još letjeti, ali njegovo vrijeme se očigledno bliži kraju.

Tagovi: Boeing 747, Boeing, kompanija Pan Am, Boeing 787 Dreamliner
PROČITAJ I OVO
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
POBOLJŠANJE
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE