GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom

Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz / H

DETROIT - Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je u srijedu da je i treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog pandemije koronavirusa i prizemljenja zrakoplova tipa 737 MAX, najavivši ukidanje dodatnih 30 tisuća radnih mjesta.

U razdoblju od srpnja do rujna američki je div poslovao s gubitkom od 466 milijuna dolara. To znači da već godinu dana ne uspijeva ostvariti pozitivan poslovni rezultat.

Iznos je ipak manji od vrtoglave 2,4 milijarde dolara gubitka u razdoblju od travnja do lipnja.

Prihodi su mu pali 29 posto, na 14,1 milijardu dolara.

Izvršni direktor Boeinga Dave Calhoun kazao je zaposlenicima da će do kraja iduće godine smanjiti broj zaposlenih u pogonima širom svijeta na 130 tisuća. Početkom godine zapošljavali su 160 tisuća ljudi.

Pandemija koronavirusa teško je pogodila zrakoplovni sektor zbog ograničenja putovanja kojima se nastsoji zaustaviti širenje zaraze.

Dodatni je uteg kompaniji prizemljenje zrakoplova iz serije 737 MAX zbog dvije teške nesreće u kojima je stradalo 346 ljudi. U Boeingu se nadaju da će američki regulator ukinuti zabranu prometovanja prije kraja godine.

Tagovi: Boeing, poslovni rezultati, Dave Calhoun
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE