GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Board naložio reviziju poslovanja Luke Bar

Board naložio reviziju poslovanja Luke Bar
REVIZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2018 / 21:03
Autor: SEEbiz / Vijesti
BAR - Odbor direktora Luke Bar u petak nije usvojio izvještaj o polugodišnjem radu i rezultatima poslovanja menadžmenta kojim rukovodi izvršni direktor Zarija Franović, već su naložili vanrednu reviziju.

„Odbor direktora nije prihvatio izvještaj, zato što nije ostvaren rezultat u skladu sa biznis planom, a zbog iskazane sumnje u vjerodostojnost datih finansijskih iskaza, sprovešće se vanredna revizija poslovanja za prvih šest mjeseci 2018. godine", saopšteno je nakon sjednice borda. Odbor je donio odluku o kreditnom zaduženju i zadužio izvršni menadžment da u najkraćem roku realizuje Sporazum o isplati razlike zarada za period 2009-2016. godina, za sve zaposlene i bivše zaposlene, kojima to pravo pripada.

Novi mandat u bordu Luke, u ime države, dobili su nedavno dosadašnji članovi Anđelko Lojpur (predsjednik), Borislav Lalević, Branislav Branković, Sead Delalić i Aleksandar Jovović kao predstavnik manjinskih akcionara.

Bord je više puta do sada iskazavao nezadovoljstvo radom menadžmenta, a "Vijesti" su prije dvije sedmice objavile da bi Franović uskoro mogao biti smijenjen. Ključni test za sudbinu Franovićevog menadžmenta je upravo polugodišnji izvještaj o poslovanju barske kompanije, koji treba da bude dostavljen do kraja avgusta Komisiji za tržište kapitala.

Franović se polovinom jula pohvalio da je Luka za šest mjeseci imala profit od 600.000 eura, a manjinski akcionari su ga prijavili Komisiji za tržište kapitala zbog moguće manipulacije jer su značajno porasli troškovi. Franović je kazao da „u svim javnim obraćanjima iznosi isključivo činjenice, istinite i lako provjerljive". On je izvrši direktor Luke od 1. avgusta prošle godine.

Bord direktora je juče naložio sekretaru Luke Bar da ubuduće sa njegove mejl adrese šalje sva saopštenja za medije, čime je menadžmentu ograničio mogućnost objavljivanja pres materijala, odnosno, njegovu selektivnu distribuciju.

Tagovi: Luka Bar, Zarija Franović
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE