GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelovarska tvrtka IMN preuzela propali Tenis centar Iva Majoli

Bjelovarska tvrtka IMN preuzela propali Tenis centar Iva Majoli
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu je na prijedlog novog vlasnika Tenis centra Iva Majoli - bjelovarske tvrtke IMN odlučio o brisanju zabilježbe o otvaranju stečaja tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice nakon što je IMN-u dopušten upis vlasništva nad tenis centrom u zagrebačkoj elitnoj Jurjevskoj ulici.

Sud je prihvatio podnesak novog vlasnika koji se poziva na odluku od kraja studenoga kojom mu se dopušta upis prava vlasništva na više od 7000 kvadrata zemljišta i nad nekretninama u nekadašnjem vlasništvu Ive Majoli, a u rješenju se ne navodi cijena po kojoj su nekretnine preuzete.

Stečaj Tenis centra Iva Majoli bio je otvoren u prosincu 2017. a već u veljači iduće godine stečajni upravitelj podnio je prijedlog odluka među kojima se isticalo obustavljanje poslovanja, prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika – zgrada, tenis igrališta, parkirališta i dvorišta u Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka krajem 2016. nakon čega se saznalo da je poduzetnik Nenad Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.

''Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari'', kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli.

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku pokrenutom na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo da je do 1. rujna 2015. ta tvrtka Ive Majoli imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 2417 dana u iznosu od 37,8 milijuna kuna.

No, 2018. otkrila su se i prava dugovanja tvrtke Ive Majoli prema vjerovnicima te su utvrđene njihove tražbine u ukupnom iznosu od više od 73 milijuna kuna među kojima je najveće utvrđeno potraživanje tvrtke Kermas energija Nenada Končara u iznosu od 63,5 milijuna kuna.

Novi vlasnik Tenis centra Iva Majoli je bjelovarska tvrtka IMN koju vodi Domagoj Sedlić, poduzetnik poznat po preuzimanju bjelovarskog silosa i najavi njegova rušenja i otvaranja trgovačkog centra.

Tagovi: Tenis centar Iva Majoli, bjelovarska tvrtka IMN
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Rezultati solidni, marža smanjena zbog viših troškova
ANALITIČARI
Ericsson NT: Rezultati solidni, marža smanjena zbog viših troškova
ANALIZA - Ericsson Nikola Tesla (ERNT) imao je dobru godinu s obzirom na utjecaj pandemije COVID-19 i brojne potrese koji su pogodili Hrvatsku.
easyJet: Rane rezervacije za ljetovanje katapultirane 600 posto
UZLET
easyJet: Rane rezervacije za ljetovanje katapultirane 600 posto
ATENA – Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet objavila je da su rezervacije letova porasle za više od 300 posto, a rezervacije za odmor za više od 600 posto u tjednu, a nakon što je Velika Britanija najavila planove da obnovi međunarodna putovanja.
Grupa Končar: Neto dobit i više nego udvostručena u 2020.
SNAŽAN RAST
Grupa Končar: Neto dobit i više nego udvostručena u 2020.
ZAGREB - Grupa Končar u prošloj je godini ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od gotovo 3,2 milijarde kuna, što je za 6,8 posto više nego 2019. godine, dok je neto dobit i više nego udvostručena i iznosi 115,2 milijuna kuna, pokazuje u srijedu objavljeno poslovno izvješće Končara.
Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
INVESTICIJE
Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
TRST - Osnovan u Trstu 26. prosinca 1831. godine, Generali navršava 190 godina. Ova povijesna obljetnica proslavit će se tijekom 2021. nizom inicijativa za zaposlenike, agente, klijente i zajednice u kojima Grupa djeluje.
FDA: Jedna doza cjepiva Johnson & Johnson učinkovita i sigurna
CJEPIVO
FDA: Jedna doza cjepiva Johnson & Johnson učinkovita i sigurna
NEW YORK - Samo jedna doza cjepiva Johnson&Johnsona protiv covida-19 pokazala se u ispitivanjima sigurnom i učinkovitom, objavila je u srijedu Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) otvarajući put za odobrenje cjepiva američke multinacionalne kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE