GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bivši direktori i piloti Montenegro Airlinesa traže preko pet miliona eura

Bivši direktori i piloti Montenegro Airlinesa traže preko pet miliona eura
POTRAŽIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 09:26
Autor: SEEbiz/Dan
PODGORICA - Bivši direktori, piloti, letačko osoblje i drugi radnici Montenegro Airlinesa (MA), koji je od maja u stečaju, prijavili su stečajnoj upravi potraživanja od 17,2 miliona eura za neto zarade, poreze, doprinose, dnevnice i naknade.

Stečajni upravnik Saša Zejak je priznao 17,2 miliona eura potraživanja, dok je osporio 3,8 miliona, što znači da su zaposleni prijavili 21 milion potraživanja u stečajnom postupku. Potraživanja je prijavilo ukupno 666 zaposlenih, među kojima su najveća potraživanja pilota, direktora i tehničkog osoblja, pokazuje lista potraživanja za MA, piše Dan.

Kada su u pitanju izvršni direktori, najveće potraživanje je prijavio Živko Banjević od 157,1 hiljadu eura. On je bio izvršni direktor u dva mandata. Vlastimir Ristić koji je na poziciju izvršnog došao u aprilu 2020, a otišao u januaru ove godine prijavio je 42.940 eura potraživanja. Nekadašnjem izvršnom direktoru i predsjedniku borda direktora Zoranu Đurišiću priznato je šest hiljada potraživanja, dok mu je osporeno 62,5 hiljada eura. On se sudio sa MA nakon odlaska iz kompanije 2014. godine i tužbom tražio nekoliko desetina hiljada eura.

Posljednji predsjednik borda direktora kompanije Nikola Vukićević prijavio je potraživanje pod 97 hiljada eura, dok je Predrag Marković, nekadašnji član borda direktora i komercijalni direktor, prijavio 73.761 eura potraživanja. Direktorica finansija Jelena Kilibarda prijavila je 80.416 eura potraživanja, a šefica kadrovske službe Nela Marković 39.511 eura.

Kada su u pitanju potraživanja zaposlenih, tu su rekorderi piloti koji su, prema informacijama Dana, prijavili potraživanja po osnovu plata, poreza, doprinosa, letačkih naknada, kao i dnevnica. Najveća potraživanja su prijavili kapetan letačke operative Draško Popović 287,8 hiljada eura i pilot, a kasnije i vršilac dužnosti izvršnog direktora MA Nikola Vukelić 287,2 hiljade. On je postavljen za v. d. nakon odlaska Ristića. Na tu poziciju ga je postavila nova vlast.

Preko 100 hiljada eura potraživanja je prijavilo 33 zaposlenih, među kojima je najviše pilota, ali ima i tehničkog osoblja, čije su plate, prema informacijama Dana, bile najviše 25 odsto manje od plata pilota. Piloti su primali tri do četiri hiljade eura. Njihovo potraživanje je u prvom isplatnom redu i biće prioritetno u naplati nakon prodaje imovine MA.

Tagovi: Montenegro Airlines, piloti, potraživanja, Saša Zejak, stečaj
PROČITAJ I OVO
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
CIGARETE
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
LONDON - Philip Morris mogao bi za deset godina prestati s prodajom cigareta u Velikoj Britaniji.
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
HAC
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
ZAGREB - Autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) proteklog je vikenda prošlo gotovo 843 tisuće vozila ili 39 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, što je pratio i porast prihoda od naplaćene cestarine, od 41 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Demostat: Telekom preuzima sustav Pošte net pod velom tajne
AKVIZICIJA
Demostat: Telekom preuzima sustav Pošte net pod velom tajne

BEOGRAD - Pod velom tajne i u senci afere oko kupovine prava prenosa Premijer lige na svom kanalu Arena sport, za koju je Telekom Srbije već izručio 200 miliona evra a dodaće još 400 miliona, odvija se i nova akvizicija operatora na domaćem tržištu interneta i kablovskih sadržaja, saznaje Demostat.

Zašto je Srbija blokirala letove ruskog Ural Airlinesa?
DOZVOLE
Zašto je Srbija blokirala letove ruskog Ural Airlinesa?
BEOGRAD - Direkotrat civilnog vazduhoplovstva Srbije nije izdao dozvolu ruskom Ural erlajnsu da započne letove između između Moskve i Beograda, prenosi Ex-Yu-Aviation.
Dobit Philipsa u drugom tromjesečju iznad procjena analitičara
RAST
Dobit Philipsa u drugom tromjesečju iznad procjena analitičara
AMSTERDAM - Philips je skokom temeljne dobiti u drugom tromjesečju na 532 milijuna eura premašio očekivanja analitičara, a razlog je rast potražnje za bolničkom opremom zbog covida, objavila je kompanija u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE