GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bivši bankar Goldman Sachsa dolazi na čelo BBC-a

Bivši bankar Goldman Sachsa dolazi na čelo BBC-a
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 18:09
Autor: SEEbiz
LONDON – Britanija će imenovati Richarda Sharpa, bivšeg bankara Goldman Sachsa, za narednog prvog čovjeka javnog servisa BBC, izvijestila je danas tv Sky News.

Sharp je nedavno radio kao savjetnik britanskog ministra financija Rishi Sunaka, navodi u prilogu Sky, i dodaje da će on na funkciji predsjednika BBC-ja naslijediti Davida Clementija, bivšeg zamjenika guvernera Banke Engleske, koji odlazi s dužnosti sljedećeg mjeseca nakon četborogodišnjeg mandata.

Agencija Reuters, prenoseći ovu vijest, napominje da se BBC suočava s pitanjem budućeg financiranja i svoje svrhe, budući da se gledatelji u sve većem broju okreću konkurentima.

Novi predsjednik kompanije će se, ističe ova agencija, pridružiti rukovodećem timu BBC-ja u vrijeme kada se ova TV kuća suočava s jednom od najvećih prijetnji otkako je osnovana prije 98 godina, a koja se tiče njegove budućnosti.

Predsjednia kompanije, kojega kraljica službeno imenuje na prijedlog vlade, odgovoran je za očuvanje i zaštitu nezavisnosti BBC-ja, koji se financira na bazi obavezne pretplate koju plaća svako domaćinstvo za gledanje tv programa.

Premijer Boris Johnson je izrazio skepsu po pitanju ove pretplate u trenutku kada se BBC-jeva tv publika smanjuje a raste popularnost streaming usluga kompanija poput Netflixa.

Kritičari s oba kraja britanskog političkog spektra često optužuju BBC za pristranost. Dok pojedini konzervativci smatraju da je ova televizija fokusirana na London i ljevičarski nastrojena, oni iz ljevičarske oporbene Laburističke stranke tvrde suprotno – da je pristrana u korist konzervativaca.

Analiza i prijedlog financiranja britanskog javnog servisa trebaju biti dovršeni do 2022. godine, kada se treba obnoviti kraljevske povelja o BBC-ju za razdoblje do 2027. godine.

Tagovi: Goldman Sachs, BBC, Richard Sharp, Boris Johnson
PROČITAJ I OVO
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
UZLET
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
ZAGREB - Dionice Granolija u ovom su tjednu katapultirane čak 99 posto, na 32,6 kuna. Volumen trgovine nije bio pretjeran, samo 105 tisuća kuna.
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
CJEPIVO
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
WASHINGTON - Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE