GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bira se nova Uprava Đure Đakovića

Bira se nova Uprava Đure Đakovića
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2017 / 21:20
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SLAVONSKI BROD - Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj

Država je raspisala natječaj za izbor novog predsjednika Uprave Đure Đakovića i dvoje članova Uprave te slavonskobrodske grupe na razdoblje od pet godina.

Natječaj je u utorak objavilo Ministarstvo državne uprave. Njime se pozivaju zainteresirani kandidati da podnesu ponude za neko od rukovodećih mjesta u Đuri Đakoviću. Kandidati moraju imati završen fakultet, pet do deset godina iskustva na adekvatnim poslovima, ne smiju biti u sukobu interesa niti imati porezni dug. Natječaj je otvoren 15 dana.

Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj.

Iako je Đuro Đaković jedna od njezinih strateških tvrtki, država, nakon nedavne dokapitalizacije, drži manjinski udio unatoč tome što je s oko 38 posto dionica i dalje najveći dioničar. Upravo to dio analitičara navodi na pitanje hoće li Vlada imati snage progurati novog predsjednika Uprave i dva nova člana Uprave kroz kompanijska tijela.

- Nadam se da su se konzultirali s ostalim ključnim dioničarima jer je upitno hoće li država sa samo 38 posto vlasničkog udjela imati dovoljno ruku u tijelima kompanije za postavljanje nove uprave - rekao je dobar poznavatelj stanja.

U Vladinim, pak, krugovima podsjećaju da je Đuro Đaković u rangu tvrtki od strateškog državnog interesa te da im propisi nalažu raspisivanje natječaja. Na pitanje hoće li država "svoje" kandidate moći progurati, naši sugovornici upozoravaju da se ovdje ne radi o "njihovim" kandidatima, nego o onima koji se biraju javnim natječajem.

Tagovi: Đuro Đaković, Tomislav Mazal
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE