GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bira se nova Uprava Đure Đakovića

Bira se nova Uprava Đure Đakovića
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2017 / 21:20
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SLAVONSKI BROD - Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj

Država je raspisala natječaj za izbor novog predsjednika Uprave Đure Đakovića i dvoje članova Uprave te slavonskobrodske grupe na razdoblje od pet godina.

Natječaj je u utorak objavilo Ministarstvo državne uprave. Njime se pozivaju zainteresirani kandidati da podnesu ponude za neko od rukovodećih mjesta u Đuri Đakoviću. Kandidati moraju imati završen fakultet, pet do deset godina iskustva na adekvatnim poslovima, ne smiju biti u sukobu interesa niti imati porezni dug. Natječaj je otvoren 15 dana.

Tomislav Mazal, aktualni predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio nam je jučer da mu mandat završava 31. listopada, ali nije želio reći hoće li se prijaviti na natječaj.

Iako je Đuro Đaković jedna od njezinih strateških tvrtki, država, nakon nedavne dokapitalizacije, drži manjinski udio unatoč tome što je s oko 38 posto dionica i dalje najveći dioničar. Upravo to dio analitičara navodi na pitanje hoće li Vlada imati snage progurati novog predsjednika Uprave i dva nova člana Uprave kroz kompanijska tijela.

- Nadam se da su se konzultirali s ostalim ključnim dioničarima jer je upitno hoće li država sa samo 38 posto vlasničkog udjela imati dovoljno ruku u tijelima kompanije za postavljanje nove uprave - rekao je dobar poznavatelj stanja.

U Vladinim, pak, krugovima podsjećaju da je Đuro Đaković u rangu tvrtki od strateškog državnog interesa te da im propisi nalažu raspisivanje natječaja. Na pitanje hoće li država "svoje" kandidate moći progurati, naši sugovornici upozoravaju da se ovdje ne radi o "njihovim" kandidatima, nego o onima koji se biraju javnim natječajem.

Tagovi: Đuro Đaković, Tomislav Mazal
PROČITAJ I OVO
Časopis Zaposlena: Alemka Markotić - žena godine
PRIZNANJA
Časopis Zaposlena: Alemka Markotić - žena godine

ZAGREB - Časopis Zaposlena u srijedu je ženom godine proglasio znanstvenicu i liječnicu Alemku Markotić, koja se istaknula komunikacijom s javnošću u jeku borbe s koronavirusom te je u vremenima straha i nesigurnosti njezin lik postao sinonim za smirenje i sigurnost.

Hrvatske tvrtke u 2020. očekuju pad prihoda od 13 posto
OČEKIVANJA
Hrvatske tvrtke u 2020. očekuju pad prihoda od 13 posto
ZAGREB - Hrvatske tvrtke nešto su optimističnije od onih iz zemalja iz okruženja kada je u pitanju oporavak, a u ovoj godini u prosjeku očekuju pad prihoda od oko 13 posto, broja zaposlenih za četiri posto, a pad investicija za osam posto, pokazuje istraživanje AmChama u Hrvatskoj i Kearneya predstavljeno u srijedu.
Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar.
Siemens dobio od Deutsche Bahna narudžbu za 30 superbrzih vlakova
VLAKOVI
Siemens dobio od Deutsche Bahna narudžbu za 30 superbrzih vlakova
BERLIN - Njemačko državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn (DB) naručilo je od tehnološkog diva Siemensa 30 superbrzih vlakova vrijednih milijardu eura (1,14 milijardi dolara), izvijestile su u srijedu kompanije.
Herceg: Prijeti obustava lijekova bolnicama
LIJEKOVI
Herceg: Prijeti obustava lijekova bolnicama
ZAGREB - Predsjednik uprave Medike Jasminko Herceg, najveće domaće veledrogerije, upozorio je u srijedu na moguću obustavu lijekova i potrošnog materijala bolnicama zbog duga veledrogerijama koji u ovom trenutku prelazi ukupno 4,2 milijarde kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE