GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BIA upala u prostorije redakcije Balkan.info

BIA upala u prostorije redakcije Balkan.info
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2017 / 11:38
Autor: Domagoj Margetić
ZAGREB - Kako mi je u prepisci potvrdio Teša Tešanović, jedan od osnivača i urednika medijske produkcije Balkan.info, u ponedjeljak 28. kolovoza 2017. godine, tijekom prijepodnevnih sati, nepoznati djelatnici Bezbednosno – informatvine agencije Srbije (BIA) upali su u privatne prostore koje koriste osnivači i urednici Balkan.info, te su izvršili nezakonitu premetačinu njihovih prostorija.

Nakon nasilne i nezakonite premetačine, djelatnici BIA-e nezakonito su, bez potrebnih zakonskih sudskih naloga, redakciji Balkan.info oduzeli SD karticu sa snimkama pripremljenim za nove emisije u njihovoj produkciji.

Više je nego očito da ovakvo postupanje BIA-e nije niti može biti zakonito. Osim toga, nastavak je to protuzakonitih pritisaka koje na neovisne medije, koji još uvijek nisu pod kontrolom Vučićevog režima, vrši SNS-ova vlast, zloupotrebljavajući tajnu policiju, te koristeći reketarske, uličarske, gangsterske i mafijaške metode, posttupajući poput uličnih bandi koje zastrašuju i prijete po ulicama koje kontroliraju.

Po istom principu očito djeluje i režim u Beogradu.

Većinu medija Vučićeva je vlast kroz zadnjih nekoliko godina stavila pod direktnu kontrolu, a svaka kritika, ili pak iznošenje podataka o korupciji i kriminalu s kojima se pvoezuje SNS-ovu vlast cenzuriraju se, zabranjuju i nije ih moguće objaviti.

Kao odgovor na cenzuru i kontrolu medija, u porastu je broj neovisnih medijskih produkcija, među kojima je Balkan.info svakako jedna od najgledanijih i najpraćenijih neovisnih produkcija ne samo u Srbiji, nego i šire u regiji.

Pokušaj vlasti u Srbiji da ovakvim pritiscima zastraši, ušutka i stavi pod kontrolu i ovakve neovisne medijske projekte, brutalnim i kriminalnim zloupotrebama institucija sistema, kao što su tajne službe (poput BIA-e), predstavlja brutalni, kriminalni čin protiv medijskih, novinarskih i slobode javne riječi.

Tagovi: BIA, Balkan.info, Teša Tešanović, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
EU zaoštrava ton prema SAD-u u sporu oko subvencija Boeingu i Airbusu
SUKOBI
EU zaoštrava ton prema SAD-u u sporu oko subvencija Boeingu i Airbusu
BRUXELLES - Europska unija zaprijetila je eskalacijom 15-godišnjeg spora sa SAD-om oko subvencija proizvođačima zrakoplova Boeingu i Airbusu ukoliko Washington ne pristane na dogovor, izvijestili su u ponedjeljak britanski mediji.
CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19
ZAJAM
CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19

BERLIN - Njemačka biotehnološka kompanija CureVac, koja razvija cjepivo za Covid-19, dobila je od Europske investicijske banke (EIB) zajam u iznosu 75 milijuna eura kako bi proširila kapacitete za njegovu proizvodnju.

Kekezu novi mandat na čelu Đure Đakovića
KARIJERE
Kekezu novi mandat na čelu Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Nadzorni odbor društva Đuro Đaković Grupa d.d., danas je donio odluku o imenovanju člana Uprave, Hrvoja Kekeza, na novo mandatno razdoblje.
Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije
RESPIRATORI
Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije
ŽENEVA - Švicarske vlasti razmatraju što učiniti s viškom respiratora koje su kupovale u velikim količinama u vrijeme kada je izbila pandemija koronavirusa.
Boeing prekida proizvodnju modela 747
PREKID
Boeing prekida proizvodnju modela 747
SEATTLE - Kompanija Boeing planira prekinuti proizvodnju svog aviona 747 jumbo jet (preciznije 747-8) za dvije godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE