GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana

BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SOLARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 07:46
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - BH Telecom je raspisao tender za nabavku izgradnje fotonaponskih sistema na deset lokacija baznih stanica svoje radio pristupne mreže.

Kompanija će primati ponude zainteresovanih ponuđača do 17. oktobra 2022. godine.

Kako je Indikator.ba prvi ekskluzivno objavio u junu ove godine, BH Telecom je odlučio ući u biznis proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Fotonaponske ćelije biće postavljene na svim objektima u vlasništvu operatera, kao što su poslovne zgrade, bazne stanice i sopstveno zemljište.

To će povećati sigurnost snabdijevanja energijom i energetsku efikasnost, zatim će smanjiti ovisnost o snabdijevanju iz konvencionalnih izvora i povećati kako domaću proizvodnju tako i korištenje obnovljivih izvora energije.

Osim toga, BH Telecom će ovim potezom smanjiti operativne troškove mreže i zadržati profitabilnost.

Rastući energetski izazov za BH Telecom je eksponencijalni rast prometa koji će 5G usluge izazvati. Iako je 5G standard energetski efikasniji od 4G standarda, predloženi 5G slučajevi upotrebe i novi opsezi zahtjevat će mnogo više mobilnih lokacija, nadmašujući potencijalnu energijsku efikasnost. Autori su se suočili sa činjenicom da će cijena električne energije rasti, a na osnovu sagledavanja ostalih izazova i potencijala u prilici su da već sada mogu konkretnije govoriti o tim izazovima i rješenjima pri implementaciji obnovljivih izvora energije.

Tagovi: BH Telecom, solarne elektrane
PROČITAJ I OVO
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
STATISTIKA
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
ZAGREB - U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini.
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE